Leerlingen van Canisius verzorgen ouderen leuke dag tijdens unieke picknick

Leerlingen van Canisius Tubbergen met het profiel Zorg & Welzijn hebben vrijdag geholpen om Tubbergse senioren een leuke middag te bezorgen, tijdens de zogenaamde Manna Picknick in het weitje achter de protestantse kerk.

Mies Kamphuis (4KT2) haalt een aantal lege koffiebekers van tafel. Ondertussen maakt ze een praatje met ouderen. De leerling van Canisius heeft het goed naar haar zin. “Ik vind het super gezellig! Het is toch heel erg mooi als je ouderen op deze manier een leuke dag kunt bezorgen? We helpen onder andere met het serveren van eten, begeleiden ze naar hun plek en natuurlijk kletsen we gezellig met ze. En het sluit bovendien mooi aan bij mijn profiel Zorg & Welzijn dat ik volg op Canisius.”

De picknick is een initiatief van Zorggroep Manna. Volgens de organisatie is het voor veel cliënten, medewerkers en vrijwilligers een heel moeilijk jaar geweest waarin corona behoorlijke sporen heeft nagelaten, onder andere ook in het sociale netwerk van veel cliënten. Mensen zagen elkaar niet meer, hebben een angst ontwikkeld om af te spreken, komen veel minder de deur uit, waardoor eenzaamheid op de loer ligt. Manna maakt daar werk van door het thema eenzaamheid centraal te stellen, daar een programma voor op te zetten en activiteiten voor te ontwikkelen.

Een van die activiteiten is de Manna Picknick, waarbij mensen uit eenzelfde wijk of dorp elkaar ontmoeten, interesses delen en afspraken kunnen maken voor een vervolgcontact, zodat hier zo mogelijk een start ligt voor het aangaan van een duurzame relatie.

Reacties