Nieuwe en voormalige eigenaar Auto JOL nodigen iedereen uit

Jeroen Kleine Wiecherink en Jan Oude Luttikhuis
Foto: Mark Mensink

Jeroen Kleine Wiecherink, de nieuwe eigenaar van Auto JOL in Tubbergen wil zich graag binnenkort persoonlijk voorstellen aan alle klanten en relaties tijdens een speciale kennismakingsdag.

Naast een vaste baan als automonteur, was hij al in 2013 een beetje voor zichzelf begonnen. “Naast de avonduren en in het weekend, werkte ik één dag in de week voor mijzelf. Maar da’s natuurlijk niet erg efficiënt. Na enkele jaren wilde ik graag een eigen bedrijf beginnen en oriënteerde me hierop”,  vertelt hij. “Ik was er echter nog niet over uit of ik iets nieuws wilde opstarten of beter een bestaande bedrijf over kon nemen. Via-via, hoorde ik dat Jan een opvolger zocht. Ik trok de stoute schoenen aan en zocht hem een keertje op. Ik vond het gelijk een mooi bedrijf op een goede locatie.” De heren gingen in februari 2017 met elkaar in gesprek.

Net voordat het coronavirus voor het eerst in Nederland de kop opstak, nam hij het stokje van oud-eigenaar Jan Oude Luttikhuis en zijn vrouw Gerda over bij het autobedrijf. “We hadden graag toen al meteen een soort open dag gehouden, inclusief het ‘afscheid’ van Jan, maar we mochten geen grote groep mensen hier ontvangen. Vandaar dat we nu alsnog zo’n moment inlasten. De maatregelen zijn inmiddels verminderd en na bijna anderhalf jaar is het natuurlijk ook weleens tijd”, vertelt Kleine Wiecherink met een grote lach. “Ik heb destijds, vóór de overname nog, eerst een half jaar meegedraaid om te kijken of we klikten. Dat bleek het geval te zijn en in januari 2020 hebben we alles afgerond. Sindsdien is het bedrijf van mij.”

Tijdens diezelfde kennismakingsdag voor Kleine Wiecherink en zijn vrouw Alice, zaterdag 9 oktober aanstaande, maakt Oude Luttikhuis juist van de gelegenheid gebruik om zijn klantenkring te bedanken voor alle vertrouwen in de afgelopen 25 jaar. “Ik ben toch een beetje het gezicht van de zaak geweest en hier overigens nog steeds wel werkzaam, maar niettemin is dit natuurlijk een uitgelezen moment om iedereen te bedanken voor het vertrouwen én de mooie tijd. Gelukkig hebben we in Jeroen een zeer geschikte opvolger gevonden.”

Een zeer grote brand die in 2018 op het bedrijventerrein woedde, raakte ook Auto JOL. Diverse auto’s liepen schade op, net als een deel van het pand. Tijdens de wederopbouw werd het bedrijf uitgebreid met een extra werkplaats en een speciale brug voor onderhoud van grote voertuigen, zoals bussen en campers. Tevens verrees er een gloednieuwe showroom. Het kantoor, de werkplaats en de opslag voor winter- en zomerbanden bleven intact.

Particulieren en ondernemers kunnen bij Auto JOL terecht voor de in- en verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, onderhoud, reparaties en APK-keuringen. “Aan de buitenkant van het pand is het een en ander veranderd. Want de garage heeft nu ook nieuwe beplating, zodat het passend is bij de showroom en een gezamenlijk uitstraling heeft. Net als het logo, want dat is een beetje gemoderniseerd, vat Kleine Wiecherink samen. “Aankomende week komt de nieuwe gevelreclame op het pand. Maar in principe blijft alles zoals het was; een gemoedelijk bedrijf met een grote ons-kent-ons mentaliteit. Toch voeren we intern wel een aantal vernieuwingen door. Met name qua digitalisering. Zo hebben we bijvoorbeeld geïnvesteerd in apparatuur waarmee we alle merken auto’s kunnen uitlezen en monitoren. Daarnaast willen we ons verder verdiepen in hybride en elektrische aandrijving.”

Reacties