Ria van der Aa uit Vasse uitgeroepen tot Beste Buur 2021: “Buurvrouw uit duizenden”

Op zaterdag 25 september was het Burendag en in Tubbergen is ’s middags voor het eerst de Beste Buur Bokaal uitgereikt.

Tubbergenaren konden hun buurvrouw of buurman nomineren voor deze bokaal. In totaal waren er negen genomineerden. Een jury, bestaande uit Hilde Berning (wethouder), Nicolet Plegt (SWTD), Johan Luhen (Huurdersvereniging Tubbergen) en Hanneke de Rijter (Woningstichting Tubbergen) heeft de nominaties besproken.

Ria van der Aa uit Vasse was de gelukkige winnares. Zij is genomineerd door haar buurvrouw Danielle oude Luttikhuis. Danielle heeft te kampen met zware lichamelijke beperkingen en kon helaas niet aanwezig zijn. Ria staat volgens Danielle altijd voor haar klaar. Zij noemt Ria een “buurvrouw uit duizenden”. Van der Aa ontving de bokaal uit handen van wethouder Hilde Berning. De prachtige bokaal is gemaakt door de lokale kunstenares Ellen Kleine Schaars.

De tweede en derde plaats waren voor de genomineerden Wendy Maathuis en Gilbert Leemhuis. Ook zij leveren een grote bijdrage aan het prettig samenleven in hun buurt en ontvingen een boeket bloemen en een cadeautje. De overige genomineerden ontvingen een boeket bloemen op hun huisadres, als waardering voor hun bovengemiddelde inzet.

De Beste Buurverkiezing in Tubbergen is een initiatief van Woningstichting Tubbergen. Hanneke de Rijter van de woningstichting vertelt: ”De Beste Buur Bokaal wordt in steeds meer Twentse gemeenten uitgereikt. Wij vonden dat Tubbergen, waar zo veel nadruk ligt op noaberschop, hierbij niet kon ontbreken. Gelukkig waren de gemeente, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland en de Huurdersvereniging Tubbergen dit met ons eens. Fijn wonen in de buurt wordt voor een groot deel bepaald door de mensen die er wonen en de saamhorigheid die je ervaart, ook als het even niet zo goed met je gaat. Juist in deze tijd vinden we het als samenwerkende partijen belangrijk om hier aandacht voor te vragen. Ieder mens heeft wel eens iemand nodig en dan ben je maar wat blij met zo’n Beste Buur!”

Reacties