Met eigen bloemenzaak gaat droom Brian van Deth in vervulling

Brian van Deth
Foto: Mark Mensink

Bij Brian, een gloednieuwe bloemenwinkel in Tubbergen, opent komende woensdag de deuren voor het publiek.

Zowel laagdrempelig als betaalbaar, maar wel de hoogste kwaliteit aanbieden én klanten op de eerste plaats zetten. In een notendop is dit wat eigenaar Brian van Deth als doel voor ogen heeft met zijn eigen zaak. “Ik was 13 jaar toen ik een opleiding ging volgen in het bloemen- en tuinvak. Ik ben destijds als stagiair begonnen bij tuincentrum De Esch, het latere Tuincentrum Tubbergen. Daar heb ik alles eigenlijk geleerd. Totdat dit sloot, na het plotselinge overlijden van Hans Oude Engberink. Vervolgens ben ik jarenlang bij groencentrum Kuipers in De Lutte werkzaam geweest en een jaar bij Wentrup.”

Bij Brian is gevestigd op het adres Almeloseweg 6, in de voormalige reiswinkel van D-reizen. Afgelopen weken werd er volop geschilderd, behangen en andere klussen uitgevoerd in het pand. “Toen die leegkwam dacht ik: ‘het is nu of nooit’. Later komt het er waarschijnlijk helemaal niet meer van. Daarom geef ik op dit moment alles om deze wens van me uit te laten komen. Ik kan niet wachten totdat het hier vol met klanten staat en iedereen weer enorm tevreden de deur uitgaat.”

Naast vaste planten en dagverse snijbloemen wordt het assortiment van Bij Brian binnenkort ook verrijkt met diervoeders. “Dierenspeciaalzaak Tijhuis gaat eveneens sluiten en het aanbod van dergelijke producten in het dorp moet natuurlijk wel enigszins op peil blijven.”

Reacties