Nieuwe cursussen, workshops en website voor Hondenschool Albergen

Hondenschool Albergen heeft een nieuw aanbod in cursussen, workshops en tevens een nieuwe website gelanceerd.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar maart 2016, toen eigenaresse Chantal Mensink-Oudt bij het toenmalige Dogs4Care startte. “Een zieke vriendin vroeg me toen of ik het van haar over wilde nemen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want wat is nu mooier dan van je hobby je werk mogen maken?”

Chantal is al sinds 2004 actief met lesgeven en vanaf 2014 geeft ze ook gedragstherapie. In 2020 is de bedrijfsnaam van Dogs4Care gewijzigd in Hondenschool Albergen. Zelf is ze gek op de Hollandse herder als huisdier. “Inmiddels hebben we er thuis drie. Wij hebben destijds voor dit ras gekozen, omdat ze nog zo dicht bij de natuur staan; je ermee kunt sporten. En ik vond het leuk als mijn hond mee naar de paarden kon en we samen bosritten konden maakten”, vertelt Chantal.

Les- en cursusaanbod

Naast cursussen voor pups, pubers en volwassen honden (bijvoorbeeld agility en gedragstherapie) worden er ook workshops op maat gegeven. Onder meer het ‘lopen aan een ontspannen lijn’ en ‘doe je baas na’ zijn populair.

De lessen worden gegeven door gespecialiseerde instructeurs in allerlei praktijksituaties. “We onderscheiden ons doordat we niet alleen lesgeven op onze thuisbasis, maar ook in het bos, elders op ons erf of bijvoorbeeld in een winkelcentrum. Kortom, honden leren op deze manier op verschillende locaties gewenst gedrag aan.”

Nieuwe website en introfilm

Chantal is erg trots de nieuwe website online is. “Hier is keihard aan gewerkt door ODET Reclame uit Albergen. De website is overzichtelijk geworden en makkelijker in gebruik, dus we zijn hier ontzettend blij mee.” Vorm & Vorm heeft voor onderstaand filmpje gezorgd. “Hierin wordt meteen duidelijk wat wij allemaal doen en waar we voor staan. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat en hoop dat we hier nog járen plezier van hebben!”

Reacties