Elke’s Cook World groeit gestaag door: “We hebben het steeds drukker”

Elke Tijans en Jeroen Remerink
Foto: Mark Mensink

Elke Tijans en haar partner Jeroen Remerink zijn de nieuwe eigenaren van het horecapand aan de Reutummerweg in Tubbergen.

Hun cateringbedrijf Elke’s Cook World groeit werkelijk als kool en de aanvragen strómen binnen. Voor bijvoorbeeld de kerstdagen zijn al meer dan vijftien bestellingen gedaan, ondanks dat deze nog bijna drie maanden verder op de kalender staan. “Ja, niet normaal. Iedere dag is het beredruk. We waren een soort onderhuurder van De Kroeg, maar daar kwamen we al snel ruimte te kort. En dit is dan nu helemaal van ons, dat maakt het natuurlijk ook anders. Jeroen heeft een grote koeling gekocht en voor het klaarzetten van de hapjes zijn er voldoende tafels”, vertelt Elke trots. Soms kan ze het succes haast niet geloven, zegt ze eerlijk. “Vorige week was ik ‘op’. Hoofd- en nekpijn. Ondernemen is leuk, maar er zit ook een andere kant aan. Gewoon even rust nodig en inmiddels voel ik me trouwens kiplekker.”

De twee hebben elkaar leren kennen als collega’s bij slagerij Linderman in Weerselo. Jeroen is slager en doet onder meer alle inkoop, Elke kookt en neemt de bestellingen aan. Samen sturen ze de medewerkers aan. “In het cafédeel kan men het eten ophalen en de zaal willen we op termijn gaan verhuren aan groepen, dus met eten en drinken erbij. Bijvoorbeeld als mensen niet thuis een feestje willen geven, of als de groep te groot is. Tot een man of honderd kan het hier prima”, vertellen de horeca-ondernemers.

In hetzelfde pand was decennialang het café Bödeke gevestigd. Vastgoedondernemer Ben Letteboer kocht de locatie enkele jaren geleden op en vervolgens bestierde zoon Tim het horecabedrijf samen met William Leemhuis. Daarna kwam het restaurant Peper & Lepels erin, totdat dit ter ziele ging. “Ben heeft het ons gewoon gegund, daar komt het op neer. Er waren wel acht of negen gegadigden, maar wij mochten het van hem kopen. Hij wilde ook echt dat er een horecafunctie zou blijven”, vertelt Jeroen hierover. “We zijn in gesprek gegaan en na een paar weken was het helemaal rond. Sinds afgelopen vrijdag zijn we compleet overgegaan, hierheen.”

Tot slot willen beiden De Kroeg hartelijk danken voor de fijne samenwerking in afgelopen tijd.

Reacties