Joëll Kempers verstaat de kunst van permanente make-up

Joëll Kempers
Foto: Salon Joell

Wie in Albergen en omstreken verzorgd voor de dag wil komen, zonder zich zorgen te maken over de make-up, kan het beste terecht bij Salon Joell.

Dit door GGD goedgekeurde bedrijf van Joëll Kempers, die opgroeide in Denekamp, is gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up. Wenkbrauwen, ogen en lippen geeft zij zo meer uitstraling. Bruinen zonder zon is er tevens mogelijk middels een spray-tan.

Al sinds haar kinderjaren is Joell geboeid door het opmaken van gezichten. Dat ze een opleiding volgde tot schoonheidsspecialiste was dan ook een logische stap, net als het aanleren van de finesses met permanente make-up. “Ik zag het voor het eerst en vond het gelijk helemaal geweldig”, zegt Joell. “Natuurlijk probeerde ik het ook zelf. Dat wakkerde mijn enthousiasme alleen maar meer aan. Ik besloot een opleiding te doen.”

In januari opende ze haar eigen schoonheidssalon: Salon Joell. “Gezichtsbehandelingen en massages hebben niet mijn interesse”, legt ze uit. “Daar houd ik me in mijn salon ook niet mee bezig.” Ze werkt daarnaast nog twee dagen per week voor een salon in Borne.

Tijdelijke tattoo

Ze start altijd met een intakegesprek om alle wensen in kaart te brengen. Een behandeling begint vervolgens met een lichte kleur. “Donkerder kan immers altijd nog. Maar ik laat het liever eerst zien”, informeert de onderneemster. “Dat gaat via een speciaal apparaat, dat met ultradunne naalden pigmenten aanbrengt in de tweede huidlaag. Een soort tijdelijke tatoeage – zeg maar.” Deze techniek is geschikt voor wenkbrauwen, oogleden en lippen.

Een stap onder PMU is de henna brows. De hennaverf wordt in de huid gestempeld en blijft zes weken zichtbaar op de haartjes. Een ander mogelijkheid is de browlift. Deze behandeling corrigeert de wenkbrauwvorm en geeft de haartjes een lift. Dit zorgt voor optisch vollere wenkbrauwen en een ‘open look’. Met de wimperlift zijn de wimpers het stralende middelpunt bij Salon Joel. Daarbij zetten we een semi-permanente krul in de natuurlijke wimpers. Dit blijft zes tot acht weken zitten. Verven en waxen is uiteraard ook mogelijk.

Medische make-up

Omdat haar vak zoveel facetten kent, is Joell naar eigen zeggen nog lang niet uitgeleerd. In de toekomst hoopt ze haar expertise verder uit te breiden met onder meer medisch permanente make-up. Joel: “Dat levert hele mooie resultaten op. Maar goed, dat sooort opleidingen zijn erg prijzig. Daarom focus ik me eerst op mijn huidige werkzaamheden. Het belangrijkste vind ik dat klanten tevreden de salon verlaten. Dat is sowieso mijn grootste ambitie.”

Reacties