Tubbergse centrumondernemers maken 69 kinderen dolblij met kermisbonnen

Foto: Mariska Jogems

Na een oproep voor sponsoring van kinderen die geen zakgeld hebben op naar de Tubbergse najaarskermis te gaan, zijn lokale ondernemers hiervoor in de bres gesprongen.

Mariska Jogems, sociaal werker bij de SWTD (Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland), zette het oproepje woensdag op Facebook. Een dag later is alles al in kannen en kruiken, vanwege een gulle geste van de OHT (Ondernemers Hart Tubbergen). “Dat zijn zo ongeveer alle bedrijven in het centrum van Tubbergen”, vertelt bestuurslid en ondernemer Edward Willems. “We waren het er al snel over eens dat wij hierin wel iets móésten betekenen. Zo’n velletje met tegoedbonnen is het geworden van 10 euro per stuk. Daarmee kan ieder kind, ook als ze uit een gezin komen dat nabij of onder de armoedegrens leeft, naar de kermis in Tubbergen. Da’s toch wel het minste wat zou moeten, nietwaar? Iedereen heeft recht op zulk vermaak, van elke leeftijd.”

Hij zegt wel een beetje geschrokken te zijn van het aantal. “Ja, 69 kinderen in totaal. Zoveel was nogal onverwacht, in mijn dorp. Kun je nagaan wat je allemaal niet weet, maar dat zich kennelijk wel achter de voordeur afspeelt… Mooi dat we een beetje kunnen bijdragen aan het hebben van een normale jeugd.”

Jogems zorgde er donderdagmiddag voor dat de bonnen op de juiste adressen werden afgeleverd. “Al veel leuke reacties ontvangen! Bijvoorbeeld: Heel erg bedankt voor de kaarten. De kinderen zijn dolblij.”

Reacties