Startsein voor eerste WAK gegeven

In woonzorgcentrum De Aanleg te Geesteren is maandagavond het startschot gegeven voor de allereerste Week van de Amateurkunst (WAK) in de gemeente Tubbergen.

Van 1 t/m 7 november verzorgen onder meer muziekverenigingen optredens en laten amateurkunstenaars zien wat ze allemaal in hun mars hebben. Dat gaat op enkele tientallen verschillende locaties gebeuren. Zo geeft bijvoorbeeld Maaike Steggink uit Albergen een inkijkje in haar schilderkunsten (vanaf donderdag), brengt popkoor Tuesday Fever dinsdagavond in de Eeshof tijdens een open repetitie (om 19.30 en 20.30 uur) diverse nummers ten gehore en toont Gerard Schothuis in Albergen zijn artistieke foto’s.

Minke Bloemhof, cultuurmakelaar in de gemeenten Almelo en Tubbergen, fungeert als ‘aanjager’ in de lokale cultuursector. Ze heeft zowel organisaties als particulieren bereid gevonden de WAK verder gestalte gegeven. “Alle culturele organisaties, verenigingen, groepen, bandjes, kunstenaars, et cetera kunnen bij mij terecht voor informatie en ondersteuning. Dit geldt ook voor ondersteunende organisaties, zoals speeltuinen, woningcorporaties, wijkraden en anderen die advies willen.”

Tijdens de opening van de WAK gaf een zogenaamd projectkoor, bestaande uit ongeveer twintig leden onder leiding van Miranda Berning van muziekschool Het Keyboardhuijs, een miniconcert.

Programma

 

Reacties