Jonge MBO-vaklui draaien warm voor het NK

Foto: ROC van Twente

Dit schooljaar doen 44 studenten van ROC van Twente mee aan in totaal 41 vakwedstrijden voor het mbo.

Dit is het grootste team en daarmee het hoogste aantal inschrijvingen ooit. Deze studenten zetten alles op alles om zich de besten van Nederland te mogen noemen.

Van november 2021 t/m februari 2022 worden er door het hele land kwalificatiewedstrijden georganiseerd waarbij het doel plaatsing voor het NK is. Dit NK -onder de naam Skills The Finals – vindt plaats op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Al 14 studenten zijn rechtstreeks finalist in Utrecht en mogen zich dus nu al tot de top 10 van Nederland noemen. Er zijn wedstrijden voor bijna alle beroepen: van metselaar tot kapper, van interieuradviseur tot apothekersassistent en van handhaver tot juridisch dienstverlener.

Kick-off team ROC van Twente

Op woensdag 3 november was de kick off voor het gehele ROC van Twente Skillsteam. Alle studenten en hun ouders waren uitgenodigd. Bestuursvoorzitter van ROC van Twente John van der Vegt vertelde over het belang van vakwedstrijden in het mbo.

Pieter van der Vliet, projectcoördinator van WorldSkills Netherlands, bracht in dat het meedoen aan vakwedstrijden topsport is, waarbij een goede voorbereiding enorm belangrijk is. Skillscoördinator van ROC van Twente Natasja Bosvelt deelde een aantal feiten en cijfers en vooral heel veel praktische informatie.

Ook hebben de deelnemende studenten ROC van Twente-teamkleding ontvangen. Leverancier Kayser Bedrijfskleding verzorgt dit jaar polo’s en duurzame en circulaire vesten.

Ook wedstrijden bij ROC van Twente

In tegenstelling tot vorig jaar worden er weer landelijke kwalificatiewedstrijden georganiseerd. Deze  vakwedstrijden zijn bij verschillende mbo-scholen in heel Nederland.

ROC van Twente organiseert zelf drie landelijke kwalificatiewedstrijden voor Meubelmaker (1 december, Techniekhuis Hengelo), Elektrotechnicus gebouwen (7 en 8 december, REMO Rijssen) en Entree Bouw/hout (2 februari, De Sumpel Almelo).

Gemeente Tubbergen

  • Britt Derkink uit Geesteren, kapper
  • Ime Veldhof* uit Albergen, CNC frezer
  • Bart Hondebrink uit Harbrinkhoek, bouwtimmeren

* deze deelnemer heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de finale op 31 maart en 1 april.

Reacties