Dubbele prinsopkomst in Albergen: Bokk’n Hörnkes en Alberger Bökke slaan handen ineen

Foto: CC0

Voor het eerst in hun bestaan organiseren de Bökk’n Hörnkes en de Alberger Bökke gezamenlijk de opkomst van hun nieuwe prins: De jeugdvereniging en het ‘grote-mensencarnaval’ van Albergen zijn zo tot een unieke samenwerking gekomen.

Na een ‘carnavalloos’ jaar staan beide verenigingen te trappelen om weer ouderwets te knallen. Traditiegetrouw begint de carnavalsperiode met de opkomst van de nieuwe prins. Voor de Alberger Bökke vindt die opkomst normaal rond de elfde van de elfde plaats, de jeugd volgt dan zo’n twee weken later. Door omstandigheden moesten de Alberger Bökke de opkomst opschuiven en kwamen daarmee in het gedrang met de datum van de Bökk’n Hörnkes. Na kort beraad kwam de jeugd daarop met een prachtig voorstel: “Laten we de opkomst gewoon samen organiseren”.

Het akkoord over de wijze waarop was snel gesloten. Op vrijdag 26 november worden alle zalen van residentie De Vette Bok gebruikt om één groot feest te houden. Jong en oud door elkaar, maar wel ieder met een eigen programma. Eerst treden de huidige hoogheden af, na een regeerperiode van maar liefst twee jaar. De Bökk’nhörnkes nemen afscheid van prins Maarten, sik Sander en hofdame Pam. Bij de Alberger Bökke zijn dat prins John, sik Bob en de hofdames Lotte en Ellen.

Al snel daarna volgt de opkomst van de nieuwe hoogheden, voor beide verenigingen hét hoogtepunt van het jaar. De geruchten gonzen al lange tijd door de straten van het dorp. Verschillende namen gaan ‘over de tong’. Na twee jaar wachten is de nieuwsgierigheid natuurlijk groter dan ooit. Aan dat lange wachten komt op de 26e eindelijk een eind en het is de verwachting dat daar 500 tot 700 bezoekers getuige van zullen zijn. Alleen dat aantal maakt de opkomst al tot een ware happening! DJ Ties zal daarbij voor de juiste stemming zorgen.

Meer kunnen beide verenigingen natuurlijk nog niet verklappen… Wie meer wil weten, is van harte welkom in de residentie (zalencentrum Morshuis). Ze beginnen op tijd, want om middernacht moet het feest immers alweer ten einde zijn. Het is de bedoeling dat iedereen om 19 uur binnen is, waarna het programma vrijwel direct begint. Vergeet niet een coronatoegangsbewijs en ID-kaart mee te nemen, want hierop wordt gecontroleerd.

Reacties

Cookieinstellingen