Prins Chiel en adjudant Tijmen voeren de Schaop’nböll’kes aan

Foto: Schaop’nböll'kes

In Tubbergen is het nieuwe carnavalsjaar losgebarsten met de bekendmaking van prins Chiel Bekhuis en adjudant Tijmen Reinerink, samen met hun hofdames Sanne Reinerink en Patty Boersma, als nieuwe hoogheden van de Schaop’nböll’kes.

Onder grote belangstelling zijn, na een aantal maanden van spanning en voorbereidingen, beide heren gepresenteerd tijdens het SOP-feest bij residentie ’t Oale Roadhoes.

Smoesjes

Chiel werd op een woensdagavond in juli gebeld door Roy Dams, met een verhaal of Chiel hem kon helpen omdat de mover van z’n caravan vast op de wielen stond en hij diezelfde avond nog op vakantie ging. Chiel had aangegeven met een half uur, drie kwartier langs te komen. In de tussentijd heeft Chiel met Sanne gebeld, aangezien hij het verhaal niet geloofde en dat dit waarschijnlijk met een andere reden was. Overleg tussen deze twee was niet nodig en van beide kanten waren ze het erover eens dat er geen twijfel was. Toen Chiel in de caravan aankwam, moest de accu van de caravan gecontroleerd worden. Op dat moment kwamen Marco Sjoers en Ronald Koopman achter een gordijn tevoorschijn. Het antwoord was duidelijk en kwam gelijk: Ja!

Woensdagavond 1 september ging de aanzoekcommissie op pad naar adjudant Tijmen. ’s Avonds laat op de avond ging de bel bij Tijmen. Marco, Ronald en Roy vertelden dat ze net uit een vergadering kwamen en iets voor zijn vader (Paul Reinerink) wilden organiseren. Tijmen liet de mannen binnen, eenmaal binnen vroegen ze of Tijmen ook wist wie ze waren. Twee van de drie herkende hij wel. Daarna kwam de vraag of Tijmen wist waarvoor ze kwamen, hij benoemde het verhaal waarmee ze aan de deur stonden. Dit was natuurlijk niet de officiële reden, want dat was dat de hoogheid van Tubbergen van de senioren hem als adjudant wilde hebben. Tijmen keek Patty aan en ze waren het er direct over eens dat hij dit moest doen. Na speculatie wie de hoogheid zou kunnen zijn, kwamen ze al snel uit op Chiel. Wie moest het anders zijn? Zijn kameraden waren immers nog te jong. Eenmaal in de loods van Marco zag Patty al de fiets van Tijmens zus Sanne staan en toen wisten ze het zeker.

Achtergrond hoogheden

Chiel Bekhuis is eigenaar van Auto Totaal Tubbergen. Hij komt van oorsprong uit de Hekkertshook van Tubbergen en woont nu in de Vondelstraat, samen met Sanne Reinerink.

Tijmen Reinerink is werkzaam in de gehandicaptenzorg bij De Twentse Zorgcentra. Na 4 jaar te hebben gevoetbald bij SV Vasse in het eerste team, is hij weer terug op zijn oude nest TVC28 in het tiende. Hij komt van oorsprong uit de Oranjestraat in Tubbergen en woont nu in de Dominee Janzenstraat, samen met Patty Boersma.

Reacties