Springendalloop gaat door, ‘ondanks’ de coronamaatregelen

Foto: Alphons Weierink

Het was toch nog even spannend, maar het goede nieuws uit de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge is dat er géén beletsel is opgeworpen voor de Springendalloop van deze zaterdag.

Er wordt dus ‘gewoon’ gelopen, vanmiddag in het Springendal en in Hezingen. “En daar zijn we best blij mee”, zegt voorzitter Alphons Weierink van de organisatiecommissie van de Ootmarsumse Lopers Club. “Want het had ook anders kunnen gaan en was het vele voorbereidende werk voor niets geweest.”

Maar dat blijkt dus niet het geval. De loopsters en lopers kunnen zaterdagmiddag doen waarvoor zij zich hebben ingeschreven: 5, 10 of 15 kilometer lopen in het eigen gewenste tempo door de prachtige natuur. De organisatie is er helemaal klaar voor. Alle nodige voorbereidingen zijn getroffen om de deelnemers gastvrij te kunnen ontvangen bij Hoeve Springendal. Ook de vele tientallen vrijwilligers weten wat hen te doen staat. Op vertoon van het startbewijs is er na afloop in de kapschuur warme chocolademelk met een plak krentenwegge verkrijgbaar.

Om ín de tent een drankje te kunnen nuttigen dient een QR-code te worden getoond of een recent negatief testbewijs in combinatie met een ID-bewijs. Op basis daarvan krijgt men een polsbandje, dat ook toegang geeft tot de toiletten.

Voor de volledigheid de starttijden: 15 km om 14.00 uur, 10 km om 14.05 uur en 5 km om 14.10 uur. De organisatie adviseert om vooral op tijd te komen.

Dossier: Corona

Reacties

Cookieinstellingen