Overijsselse vrijwilligersprijzen uitgedeeld

Maandag zijn de zogeheten Overijsselse vrijwilligersprijzen in de gemeente Tubbergen uitgedeeld, net als vorig jaar door Statenlid Stijn Hesselink uit Albergen.

De prijs werd uitgereikt aan Gerard aan de Stegge (Voedselbank Tubbergen), Ans Klingeman namens de bezorgers van Tafeltje Dekje en Marieke Jogems (sportcentrum De Vlaskoel). Laatstgenoemde nam haar prijs in ontvangst namens Lotte Keizer, een ongeneselijk ziek meisje die zij tot haar dood in augustus bij het zwemmen en dergelijke hielp.

Hesselink reikte de prijzen uit samen met Kristel Trimbos, sociaal werker vrijwillige inzet verenigingen bij de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) en wethouder Hilde Berning-Everlo.

Dit jaar is ook in iedere gemeente een ‘groene vrijwilligersprijs’ uitgereikt door de provincie, in nauwe samenwerking met de natuurorganisaties. Deze viel ten deel aan de vrijwilligers van Vogelwerkgroep Geesteren, dat laat weten “superblij” te zijn met deze erkenning. De prijsoverhandiging werd gedaan door Marja van Harten, namens Landschap Overijssel.

Reacties