Geslaagde concertavond St. Cecilia als opmaat richting het eeuwfeest

Extra spannende tijden in Vasse, want het was namelijk nog maar de vraag of het najaarsconcert van de plaatselijke muziekvereniging kon plaatsvinden.

Maar na het treffen van alle voorgeschreven voorzorgsmaatregelen én goedkeuring van de gemeente Tubbergen kon het dan toch doorgaan: St. Cecilia in Concert. Dit werd georganiseerd door de Vasserse muziekclub, bestaande uit het orkest en slagwerkgroep. Daarnaast trad het Albergse koor Cantiamo op evenals de solisten: Robin Roelofs en Daniëlle Elferink, Heleen Temmink en Linde Meen.

Diverse muziekstukken

De muziekavond in ‘t Eschhoes werd opgedeeld in drie blokken, waarbij diverse muziekstukken ten gehore zijn gebracht. De presentatie was in handen van Irma Lansink. Ze gaf uitgebreid uitleg bij alle optredens en stelde persoonlijke vragen aan de artiesten waardoor het aanwezige publiek kennis maakte met hen. Het concert, onder leiding van dirigent Edwin Luttjeboer, opende de avond met het bekende inleidingsfragment uit het nummer Also Sprach Zarathustra.

Het tweede nummer van het orkest, Nanga Parbat, werd extra benadrukt met enkele sfeerbeelden. Het aanwezige publiek werd meegenomen in het verhaal, de helse tocht richting de top van deze Aziatische berg. Het eerste solo-optreden van de avond kwam op naam van het Vasserse talent Linde Meen, haar eerste optreden voor een groot publiek. Zij zong prachtig het nummer Door De Wind.

De slagwerkgroep, onder leiding van instructeur Gerrit Kelder, vervolgde de avond met de nummers Drumstart en Trio Mania, waarna het orkest de Best Songs Ever liet horen met onder meer gedeeltes uit Ben, een bekend nummer van Michael Jackson en Music, een stuk van John Miles. Het Albergse koor Cantiamo sloot het eerste blok af met schitterende vertolkingen van de nummers Streets Of London en Open Je Ogen.

Cantiamo staat onder leiding van dirigente Miriam Wesselink. Een bijzonder detail is dat zij ook lid is van de muziekvereniging. Ze speelt bugel in het orkest en viel deze avond in bij de slagwerkgroep.

Songfestival in ‘t Eschhoes

Na een korte pauze werd het tweede blok gestart met een songfestival-thema. Robin Roelofs, zichzelf begeleidend op gitaar, zong het nummer Slow Down. Het orkest, in samenwerking met zangeres Heleen Temmink, vervolgde met het winnende songfestivalnummer Arcade. Het songfestival-blok werd vervolgens afgesloten door het orkest, Robin Roelofs en Daniëlle Elferink met het nummer Calm After The Storm.

De slagwerkgroep liet hierop volgend opnieuw van zich horen met de nummers Sound like Reggae en Bongomania. Tijdens het laatste nummer werd het publiek opgezweept en deed het vol overgave mee. Het orkest sloot het tweede blok af met het nummer You Raise Me Up, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor twee baritonblazers: Tonnie Niemeijer en Jordie Nijhuis.

Jubilarissen

Vier leden van de vereniging werden verrast met een jubilaris-titel. Jack Stolp, voorzitter Federatie Muziekgezelschappen Tubbergen, en Clemens Kempers, voorzitter van de muziekvereniging, spraken mooie woorden over de jubilarissen:

  • Ilse Lammerink (12,5 jaar lidmaatschap) komt uit een zeer muzikale familie. Ze is een trouw bezoekster van de repetities, optredens en betrokken bij diverse acties.
  • Tonnie Niemeijer (50 jaar lidmaatschap) is ook een erg trouw lid en zeer actief in de voorbereiding en uitvoering van allerlei activiteiten binnen de
    vereniging. Hij is iemand met een goeddoordachte en eerlijke mening, door hemzelf ook wel verwoord als het “tonen van karakter”.
  • Benny Westerhof (60 jaar lidmaatschap), een zeer trouw en breed inzetbaar lid. Hij speelde jaren de eerste bugel-partij, maar sinds een aantal jaren bespeelt hij het grootste instrument binnen de vereniging; de bas. Daarnaast heeft Benny ook eens het kleinste ‘instrument’ bespeeld tijdens een concert, namelijk een fietsbel. Zeer toepasselijk voor hem, als oud-fietsenmaker.
  • Gerard Roordink (75 jaar lidmaatschap) is in maart 1945 op elfjarige leeftijd begonnen met muziek maken, waarna hij in 1964 lid werd van St. Cecilia Vasse. Hij was voorzitter van de vereniging en een zeer trouw muzikant. De laatste jaren gaat het blazen niet meer, maar Gerard is nog altijd geïnteresseerd in het wel en wee van de vereniging. Hij was zelf niet aanwezig, maar beleefde de avond thuis via een livestream.

Ludieke finale-act

Het laatste blok werd afgetrapt door Heleen Temmink, met gitaar begeleiding van Rudi Oude Vrielink. Zij brachten het nummer Landslide van Fleetwood Mac ten gehore. Jon Bon Jovi’s Bed Of Roses werd uitgevoerd door het orkest, waarna ook Linde Meen nogmaals haar zangkwaliteiten liet horen met het nummer All I Want. Hierbij werd ze begeleid door Gerrit Lansink, het optreden leverde hen een flink applaus op. Cantiamo bracht een ode aan Labi Siffre met het nummer Something Inside So Strong en enthousiasmeerde het publiek met Ramses Shaffy’s Zing, Vecht, Huil, Bid…

De finale-afsluiting van het concert, Böhmischer Traum, betrof een samenwerking tussen orkest, slagwerkgroep en een ludieke zangact van Heleen Temmink en Laurens Veer. De muziekvereniging kijkt terug op een geslaagde concertavond en hoopt over twee jaar opnieuw van zich te laten zien en horen tijdens het 100-jarig jubileum.

Reacties

Cookieinstellingen