Carnavalsactiviteiten in de gemeente Tubbergen beperkt

Foto: Mark Mensink

Voor het tweede jaar achtereen zijn de carnavalsverenigingen in de gemeente Tubbergen samen met de tien wagenbouwverenigingen tot de slotsom gekomen dat ook dit carnavalsseizoen tot een minimum beperkt moet blijven.

Omdat het er inmiddels op lijkt dat het coronavirus iets blijvends is, willen de verenigingen komend voorjaar wel met elkaar nadenken over het carnaval van de toekomst. Maar eerst moet de teleurstelling worden verwerkt.

De mogelijkheid om het feest te verschuiven naar april/mei is nog overwogen, maar werd door de verenigingen al snel verworpen. “Dat risico durfden we niet te nemen omdat niemand weet hoe het virus zich verder zal ontwikkelen”, zegt vorst Leon Oosterik van de Papsleef’n uit Geesteren. “Bovendien kunnen veel van de tractoren die gebruikt worden voor de optochten, juist in de voorjaarsperiode niet gemist worden.”

De meeste verenigingen uit het carnavalsoverlegorgaan zijn wel van plan om iets van een carnavalsactiviteit te organiseren. Op welke manier dat gaat gebeuren hangt volgens voorzitter Edwin Kroeze van de Dubbelkiekers uit Harbrinkhoek/Mariaparochie echt af van het aantal besmettingen en de maatregelen die februari gelden. “Zolang er corona is, kunnen we niets met zekerheid zeggen of organiseren”, zegt hij. “Dat geldt ook voor volgend jaar. Het kan best dan we dan nog steeds te maken hebben met het virus. Met dat in ons achterhoofd, willen we dit voorjaar wel samen met alle verenigingen gaan nadenken over manieren om het carnaval in de toekomst coronaproof te kunnen organiseren.”

Dossier: Corona
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen