Toekomstige bewoners de Esch opgeroepen voor hoorzitting bezwaarmakers

Bouwbord van De Esch
Foto: Steggink Bouwbedrijf

De bezwaarmakers tegen nieuwbouwwijk De Esch in Tubbergen, die eerder ook meermaals tegen het bestemmingsplan ageerden, hebben diverse reacties bij de gemeente Tubbergen en de Overijsselse rechtbank ingediend.

De verschillende onderbouwingen van de bezwaren werden enige tijd geleden eveneens bij de Raad van State behandeld. De projectontwikkelaars, de aannemer en andere betrokkenen reageren teleurgesteld. “We hadden de verwachting dat deze reacties zouden komen, maar betreuren het natuurlijk wel ontzettend dat ze maar door blijven gaan.”

Niettemin zal op 22 februari aanstaande een hoorzitting op het gemeentehuis plaatsvinden, over de reeds verleende omgevingsvergunning op de nieuwbouwlocatie. Toekomstige bewoners zijn hiervoor uitgenodigd door het bouwteam.

Ondanks de diverse blokkeerpogingen vordert het bouwrijp gestaag; de geluidswal komt al in beeld, de straten Bloemenesch en Bomenesch krijgen vorm en ook de voorzieningen voor de waterberging worden gerealiseerd. Volgende week start Bouwbedrijf Steggink met de bouw van de eerste woningen.

Reacties

Cookieinstellingen