Grote vreugde bij Jan Steen om heropening

De restaurants mogen hun deuren weer dagelijks openen nu de coronamaatregelen zijn versoepeld en dit zorgt voor veel blije gezichten.

Niet alleen hebben gasten zin om een hapje te gaan eten, ook personeelsleden en restauranteigenaren reageren opgelucht. “Normaal gesproken heeft de horeca in december een topmaand, maar ditmaal was hiervan totaal geen sprake. Met kerst en tijdens oud en nieuw zaten we namelijk helemaal dicht. Dat hakt er wel eventjes in, zeker waar. Gelukkig mag het sinds deze week weer”, jubelen de eigenaren van restaurant Jan Steen in Tubbergen. “Iedereen heeft er veel zin in om aan de slag te kunnen.”

De ‘klap’ die de gedwongen sluiting heeft veroorzaakt, is aanzienlijk. “Het had ook niet veel langer moeten duren, zeg ik in alle eerlijkheid”, vervolgt men. “Wij én andere horecafamilies lijden hier nogal onder. Qua omzetverlies, maar daarnaast is er nogal wat verloop onder het personeel. Want die willen evenmin thuiszitten, zonder werk. Dus een aantal heeft inmiddels een andere baan gevonden. En dat neem ik ook niemand kwalijk.”

Jan Steen hoopt dat mensen het etablissement opnieuw weten te vinden en snel gaan reserveren.

Reacties

Cookieinstellingen