Dolores Fernandez van de Alphonsusschool wint kleurwedstrijd Elephant Parade Twente

Uit het grote aantal kleurplaten (in totaal 1500 +) die werden ingeleverd door de basisscholen uit Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen, zijn per gemeente de drie mooiste kleurplaten geselecteerd.

In de finale zijn vervolgens twaalf kleurplaten beoordeeld. Hieruit is een winnaar van de kleurwedstrijd gekozen. Omdat het vanwege de coronamaatregelen nog steeds lastig is om een plenaire bijeenkomst te organiseren, werden de scholen met lokale winnaars bezocht door de eigen VVV/Tourist Info, om de (lokale) prijzen uit te reiken.

Op 14 februari om 13 uur is bij restaurant ’t Sterrebos in Beuningen de hoofdprijs aan de winnaar van de kleurwedstrijd Noek Oude Ophuis (Mariaschool in Losser) uitgereikt. Zijzelf ontvangt een replica (ter grootte van 15 cm) van het eigen ontwerp en er wordt een grote olifant uitgevoerd met haar ontwerp. Deze reist de komende jaren mee de wereld over naar andere parades. Beide exemplaren zijn in april 2022 gereed en worden dan gepresenteerd.

Op 15 februari zijn vervolgens de winnaars en winnaressen van gemeente Tubbergen bezocht. Corine Hofstra van Visit Tubbergen en jurylid Ine Heerink (eigenaresse van Kunstschool ’t Alding) mochten vier kinderen verrassen: Dolores Fernandez van de Alphonsusschool in Mariaparochie is eerste geworden van gemeente Tubbergen en met haar kleurplaat werd ze zelfs tweede van Noordoost Twente. De tweede prijs ging naar het vrolijke ontwerp van Laure Koopman (De Wiekslag in Tubbergen) en de derde prijs ging naar Cas Klein Haarhuis (Heilig Hartschool in Fleringen).

Op basisschool De Wiekslag mochten Corine en Ine ook nog een extra prijs uitreiken. Het verlichtende ontwerp van Sam Arendsen viel zo op, dat de organisatie heeft besloten om een speciale prijs uit te reiken. Zijn olifant Hikaru (wat zoveel betekent als ‘lichtpuntje, schittering’) is bijna drie dagen werk geweest, vertelde hij trots.

Jury

De jury bestond uit:

  • Paul Eertman, kunstenaar (Dinkelland)
  • Annemiek Kuipers, directeur/eigenaar ’t Sterrebos (Losser)
  • Rob Kaspers, kunstenaar (Oldenzaal)
  • Ine Heerink, eigenaar kunstschool ’t Alding (Tubbergen)
  • René de Wit, algemeen directeur Elephant Parade Int.
Dossier: Corona

Reacties

Cookieinstellingen