‘Vaklui in de dop’ gaan strijden voor landelijke titel

Foto: ROC van Twente

Maar liefst 29 studenten van ROC van Twente hebben zich gekwalificeerd voor de Nederlandse kampioenschappen voor het mbo, waaronder drie uit de gemeente Tubbergen.

Op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april barst de strijd tussen mbo’ers uit het hele land los in de Jaarbeurs in Utrecht. Bart Hondebrink uit Harbrinkhoek doet dit in de categorie bouwtimmerman, Britt Derkink uit Geesteren als kapper en Ime Veldhof uit Albergen bij het CNC frezen.

Vakmanschap belangrijk

De laatste maanden is het vakmanschap weer volop uitgeoefend en extra getraind; op school, in de vrije tijd en tijdens de stages. In bijvoorbeeld de kapsalon, bij de meubelmaker, in een hotel, de bedrijfshal, de werkplaats. Bij onderwijspartners SMEOT, Bouwmensen Almelo, STODT, REMO de Schildersvakopleiding of gewoon thuis. Studenten ontwikkelen hun talenten, worden enthousiast over hun vak en inspireren andere jongeren voor hun keuze voor beroepsonderwijs.

ROC-finalistendag

De finalisten komen van veel verschillende opleidingen en verschillende locaties in Twente. Om ze kennis met elkaar te laten maken, is een finalistendag georganiseerd. Alle finalisten (en runner-ups) waren woensdag 16 maart aanwezig voor teambuilding door het Sportbureau en coaching o.a. over ‘mindset’ door Ondernemerslab Twente.

Daarna ging de groep gezellig samen aan tafel en ’s avonds waren ook de ouders/verzorgers en begeleidend docenten aanwezig en werd de laatste belangrijke informatie voor vertrek gedeeld.

Skills The Finals dit jaar in Utrecht

Op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april zijn de nationale kampioenschappen: Skills The Finals 2022. De Jaarbeurs Utrecht is dan de basis van talentvol vakmanschap in Nederland.

Tijdens deze dagen gaan zo’n 1000 deelnemers uit het mbo en vmbo de strijd aan met elkaar in ruim 50 vakwedstrijden. Daarnaast is er een grote LOB-Experience waarin 53 beroepen live in actie te zien zijn en er zijn meer dan 50 doe-activiteiten om (v)mbo-jongeren op een leuke, uitdagende manier inspiratie op te laten doen voor hun toekomst.

Reacties

Cookieinstellingen