Dubbele wereldrecordpoging Albergen verplaatst naar 2025

Foto: Fotostudio Visschedijk

In 2020 kondigde de Recordcommissie Albergen aan om de reeks wereldrecordpogingen in het dorp voort te zetten.

Groot uitpakken. Dat was het plan. In 2020 stonden er niet één maar twee wereldrecordpogingen op het programma. De commissie zat volop in de voorbereidingen en er ontstond grote teleurstelling toen bleek dat het spektakel geen doorgang kon vinden na de uitbraak van het coronavirus.

Niet 5, maar 10 jaar later…

Een jaar later. Vol goede moed kwam de commissie weer bij elkaar om de dubbele wereldrecordpoging tot een succes te maken. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat de wereldrecordpogingen ook in 2021 geen doorgang konden vinden. Opnieuw konden ze stoppen met de voorbereidingen.

Inmiddels is het 2022 en sinds deze week zijn ook de laatste coronamaatregelen verleden tijd. Toch heeft de commissie unaniem besloten om de dubbele wereldrecordpoging definitief te verplaatsen naar 2025. “Tot maart was er nog veel onduidelijk over de situatie omtrent corona. Tot die tijd hebben de voorbereidingen stilgelegen. Simpelweg omdat de gevolgen niet te overzien zijn als blijkt dat het last-minute alsnog niet door kan gaan. Het voorbereiden van een dubbele wereldrecordpoging kost niet alleen veel tijd, maar ook geld. Dat gaat ons simpelweg niet lukken in dit korte tijdsbestek” aldus commissielid Tess Kuipers van de RCA.

Wie de wereldrecordpogingen de afgelopen decennia heeft gevolgd, kent de cijfers. Elke 5 jaar wordt er een poging gedaan: 2010, 2015 en helaas dus geen 2020. “Wij hebben er voor gekozen om de tijdbalk voor te zetten en dus de wereldrecordpoging door te schuiven naar 2025. Het plan ligt er al, maar we kunnen niet wachten om het als commissie nu verder uit te werken.”

Sponsoren

De nauw betrokken sponsoren zijn geïnformeerd over het feit dat de dubbele wereldrecordpoging wordt verplaatst naar 2025. Kuipers: “Wij willen de sponsoren enorm bedanken voor de betrokkenheid de afgelopen 2,5 jaar en we kunnen niet wachten om er in 2025 weer samen voor te gaan. Die dubbele poging komt er, beloofd!”

Reacties

Cookieinstellingen