Koen ter Haar en Niels Hofsté winnaars tweede Ondernemersprijs Tubbergen

Foto: Gemeente Tubbergen

Bij café-restaurant Waaijer in Langeveen werden gisteravond drie prijzen uitgereikt tijdens de tweede editie van de Ondernemersprijs Tubbergen: Starter van het Jaar, de Publieksprijs en Ondernemer van het Jaar.

De jury onder leiding van Edmond van de  Arend had een zware dobber aan het kiezen van de winnaars. Drie genomineerden streden om de titel Starter van het Jaar: Anna Hansté van Oorclipz, Niels Hofsté van Niels’ Grill & Smoke en Sharon Huzink van Meis models.

Niels Hofsté uit Tubbergen ging er met de prijs vandoor en mag zich Starter van het Jaar van de gemeente Tubbergen noemen. De jury bewondert zijn gretigheid en drive: “Niels heeft het barbecueën als ondernemer nieuw leven ingeblazen. Een ondernemer die met passie zijn vak verstaat en waar we nog veel van zullen horen.”

Publieksprijs

Er werd ook een publieksprijs uitgereikt. Op Facebook en LinkedIn kon gestemd worden op alle 8 genomineerden en dat werd massaal gedaan. De winnaar kreeg ruim 600 stemmen. Ook deze prijs ging naar Niels Hofsté van Niels’ Grill & Smoke. Wethouder Hilde Berning overhandigde hem deze. Ze benadrukte bovendien hoe belangrijk ondernemers voor de gemeente Tubbergen zijn: “Ondernemen vraagt om lef en doorzettingsvermogen. Dit moet je maar kunnen en
durven. We zijn daarom ontzettend blij met de ondernemers in onze gemeente. Ze creëren groei, banen en welvaart. Maar zorgen er bovendien voor dat jeugd en talent in de gemeente blijft. Zo stimuleren ze ook de leefbaarheid in onze kernen.”

Ondernemer van het jaar

Vijf bedrijven maakten kans op de titel Ondernemer van het jaar van de gemeente Tubbergen: Mieke Lenferink van wellnessboerderij de Kroesweffer uit Vasse, Koen ter Haar van Veehandel Ter Haar- Posthouwer & Rundveehandel Frans ter Haar uit Reutum, Dick Nijhuis van TND Duurzaam uit Albergen, Alexander Hoek van Hoek Bouwprojecten uit Tubbergen en Hardrik & Claudia Hindriksen van de Manderveense aardbei uit Manderveen.

Edmond van de Arend, voorzitter van de jury, vertelde de volle zaal hoe moeilijk de jury het heeft gehad met het bepalen van de winnaar. Uit de gouden envelop haalde hij vervolgens de naam van de winnaar: Koen ter Haar. Als prijs ontving de ondernemer een glaskunstwerk, gemaakt door Ellen Kleine Schaars. Het juryrapport zegt over Ter Haar het volgende: “Deze jonge ondernemer heeft een duidelijke visie en strategie. Het verder verbeteren van de organisatie staat voorop. Personeel krijgt hier opleidingen voor aangeboden en ook Koen zelf kiest voor coaching om zichzelf te ontwikkelen. Koen laat zijn ondernemerschap op alle fronten zien en heeft de titel Ondernemer van het Jaar dan ook verdiend.”

Over de Ondernemersprijs Tubbergen

De Ondernemersprijs Tubbergen is een initiatief van de lokale ondernemersverenigingen en de gemeente Tubbergen, om waardering naar ondernemers uit te spreken. De presentatie van de avond was in handen van Edward Willems.

Reacties

Cookieinstellingen