Oekraïense genodigde legt krans bij Dodenherdenking in Langeveen

Onder het thema ‘Vrijheid in verbondenheid’, het thema van de nationale dodenherdenking van dit jaar in Langeveen, was er ook speciale aandacht voor de huidige situatie in Oekraïne.

Samen met de gemeente Tubbergen heeft de Langeveense dorpsraad het programma voor de plechtigheid in elkaar gezet. De herdenking wordt ieder jaar in één van de kerkdorpen in de gemeente Tubbergen georganiseerd en dit jaar is de eer aan Langeveen.

De plechtigheid begon om 19 uur met een dienst in de Pancratius-kerk onder begeleiding van het liturgiekoor. Om 19.50 uur kreeg de ceremonie op het Centrumplein een vervolg, waarbij de ‘eigen’ militairen uit de gemeente Tubbergen op wacht stonden.

Na het ten gehore brengen van The Last Post en twee minuten stilte, speelde Muziekvereniging De Eendracht uit Manderveen het Wilhelmus. Hierop volgde de kranslegging. De kransen werden onder meer gelegd door de gemeente Tubbergen, gemeente Uelsen. De laatste krans werd gelegd door een lid van KPJ Langeveen, samen met één van de Oekraïense genodigden.

Na de kranslegging verzorgde kinderburgemeester Annemijn Snijders samen met burgemeester Wilmien Haverkamp een voordracht. Ter afsluiting van de plechtigheid zong KPJ Langeveen een lied.

Reacties

Cookieinstellingen