BGT Talent Event biedt perspectief voor de volgende generatie

Ook agenten doen mee aan de oriëntatiedagen
Foto: Politie

Leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen dit weekend volop ontdekken waar hun talent ligt tijdens het BGT Talent Event.

De gemeente Tubbergen onderwerpt zich (letterlijk) aan veel bedrijvigheid in een groot scala aan sectoren. Zij biedt daarmee veel perspectief voor aankomend talent en dat wil ze uitdragen. Jan Steggink is één van de initiatiefnemers van het BGT Talent Event. “Dikwijls worden bij voorbaat al keuzes gemaakt, of niet, op basis van een verkeerd beeld dat wordt gevormd. Ouders dragen daar vaak onbewust een steentje aan bij. Bijvoorbeeld door hun kinderen te adviseren niet voor de bouw te kiezen; dat is immers zwaar werk. In werkelijkheid echter is de bouw, evenals vele andere sectoren (zorg, horeca, welzijn, toerisme, recreatie, agro & food), een interessante business. De ondernemers in de gemeente Tubbergen zijn trots op hetgeen zij voor staan en willen dat graag uitdragen aan de volgende generatie. Feitelijk is het heel eenvoudig. Wij als ondernemers hebben gemotiveerde mensen nodig. Maar het werkt ook andersom: zonder vooruitstrevende bedrijven in de omgeving wordt het knap lastig voor de jeugd om een succesvolle carrière op te bouwen.”

De juiste keuze maken

Marleen Peddemors, stagecoördinator en docent biologie binnen het Canisius in Tubbergen, onderstreept de woorden van Steggink: “Tijdens het BGT Talent Event willen we het onze leerlingen gemakkelijker maken om -ongeacht hun opleidingsniveau- een vervolgopleiding te kiezen. Talent is immers niet gekoppeld aan niveau. Het gaat erom dat je vanuit je hart met je handen en je hoofd mag werken. Dat moet de jeugd ervaren, maar dat geldt ook voor de ouders. Wat zij niet kennen, zullen ze ook niet snel adviseren. Daarom nodigen we ook hen van harte uit om samen met hun kinderen naar het BGT Talent Event te komen. Als het erop aankomt bij de studiekeuze, zoeken ouders zekerheid voor hun kind. Ze willen hen vooral gelukkig zien en daarbij zijn de juiste beelden en voorbeelden cruciaal.”

Hedendaags en toekomstig bedrijfsleven

Om leerlingen en ouders een levensecht beeld te geven van wat het onderwijs en bedrijven in de gemeente Tubbergen te bieden hebben, worden tijdens het BGT Talent Event drie hotspots gecreëerd waar het hedendaagse en toekomstige bedrijfsleven van Tubbergen kan worden ervaren.

De hotspots:

  • Nieuwbouwlocatie Bistro de Kruidentuin, Hardenbergerweg 105, Geesteren
  • Bedrijventerrein De Haar, Newtonstraat, Tubbergen
  • Canisius Tubbergen, Huyerenseweg 1, Tubbergen

Meer info over de deelnemende bedrijven: www.bgttalentevent.nl

Reacties

Cookieinstellingen