Ellen fietsend op sponsortocht naar Italië

Foto: Gast Tweewielers

Nog een dagje, dan pakt Ellen Wigger-Lohuis uit Vasse haar rijwiel voor het goede doel en fietst ze naar Italië.

Met de fietstocht haalt ze geld op voor Alzheimer Nederland. Hier zit een persoonlijk verhaal achter. “Vorig jaar oktober kwam ik door mijn werk als voedingsdeskundige en leefstijlcoach in contact met een man die heel enthousiast vertelde over zijn fietsreis naar Italië. Het ging om de Reitsma route die loopt van Amsterdam naar Rome. Na het lezen van een aantal reisverhalen was ik om. Ik ben geen echte ‘fietser’, maar wel sportief en het leek mij een geweldige ervaring”, vertelt ze. “Al snel kwam het idee om te gaan fietsen voor een goed doel. Mijn oma kampt helaas al jaren met de ziekte van Alzheimer, dus de keuze voor Alzheimer Nederland was snel gemaakt.”

Voor een geschikte toerfiets bracht Ellen in eigen dorp een bezoek aan Koen Gast van Gast Tweewielers. “Ik deelde mijn verhaal en hij had een perfecte fiets klaarstaan die hij mij wilde sponseren. Hoe bijzonder!”

Inmiddels een aantal maanden later is het bijna zover. Ze fietst van Roermond naar Verona, in totaal 1300 km. Ellen: “Mijn ouders fietsen de eerste twee dagen met mij mee en mijn twee beste vriendinnen wachten mij op in Verona. Na een korte citytrip vliegen we samen weer naar huis. De fiets gaat terug met  een vrachtwagen van Kuipers Logistics uit Oldenzaal.”

Ellen heeft al een mooi bedrag voor Alzheimer Nederland mogen ophalen. De teller staat inmiddels op 2.295 euro, bijna een mille meer dan het streefbedrag.

Reacties

Cookieinstellingen