Eigenaar ’t Elshuys wil verkoop annuleren: Asielzoekerscentrum in Albergen op losse schroeven?

Foto: Redactie

Komende maandag kruisen de eigenaar van hotel ’t Elshuys in Albergen en het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) de degens in een rechtszaal.

Dat blijkt uit een concept-dagvaarding die het COA bij de rechtbank in Almelo heeft ingediend voor een zogeheten kortgeding. De landelijke organisatie wil het pand en gronden kopen, om hier een asielzoekerscentrum te vestigen. Hierover is de laatste tijd veel consternatie ontstaan, met diverse protestacties.

De eigenaar, Maria Olde Heuvel, wil volgens de ingediende stukken onder de koopovereenkomst van 12 augustus jongstleden uit. Volgens haar is het aantal asielzoekers (150-300) teveel en ook veel meer dan in eerste instantie was aangegeven door het COA. Ze heeft via de verkoopmakelaar laten weten dat de verkoop op verkeerde gronden is gebeurd.

Volgens het COA is er sinds het eerste contact in april van dit jaar altijd duidelijkheid geweest. De overdracht zou komende maandag 29 augustus plaatsvinden. Nu dient vermoedelijk diezelfde dag om 13 uur de spoedzaak onder leiding van rechter Ulbe van Houten.

Cookieinstellingen