Prins Gilbert en sik Arjan nieuwe hoogheden Alberger Bökke

Foto: Alberger Bökke

Zaterdagavond vond in residentie De Vette Bok (zaal Morshuis) de opkomst van de nieuwe hoogheden van de Alberger Bökke plaats.

Na een regeerperiode van maar liefs drie jaar, werd eerst afscheid genomen van prins John. De raad van elf liet hem hiervoor in de boksring treden voor een gevecht in de zwaargewichtklasse tegen sik Bob. Beiden mepten elkaar bijna letterlijk de ring uit, waarna ze nog net genoeg opgelapt konden worden door de hofdames Lotte en Ellen, om op eigen kracht het podium te verlaten.

Opkomst prins

Daarmee was de bühne vrij voor de nieuwe hoogheden. Spreekstalmeester Jeroen Bekke kondigde op ludieke wijze als eerste de nieuwe prins aan. Door een waar rookgordijn en een erehaag van de raad van elf stapte Gilbert Leemhuis de ring in, onder luid applaus van de vele aanwezigen. Vervolgens betraden ook Arjan Verver (sik) en de Ellen en Patricia (hofdames) de carnavalsarena.

Binnen Albergen en het carnavalsgilde is Prins Gilbert bepaald geen groentje te noemen. In het verleden was hij zowel jeugdprins als jeugdsik bij de Bokk’n Hörnkes. Ook was hij vele jaren actief in diverse buuts tijdens de gala-avonden en is hij sinds jaar en dag schrijver voor het Bokk’nblad.

In het dagelijks leven houdt Gilbert zich binnen Bouwkonsult veelal bezig met de verduurzaming van de woon- en leefomgeving. Daarnaast is hij voorzitter van de Tukkerstocht, jeugdleider bij De Tukkers en weet hij zich in elke rol te schikken bij toneelvereniging Concordia.

Ook sik Arjan is geen onbekende in Albergen. Als strategisch inkoper bij Signature Foods is hij verantwoordelijk voor de inkoop van de ingrediënten en verpakkingen voor onder andere Johma salades en Heks’nkaas. Daarnaast is hij al tientallen jaren gepassioneerd toetsenist bij Cantiamo, beheerder van de begraafplaats en voorzitter van de beheerscommissie van de Pancratiusparochie, locatie Albergen.

Binnen de Alberger Bökke was Arjan actief als corrector van het Bokk’nblad.

Actieve hofdames

Ellen is binnendienstmedewerkster bij Koopman Assurantiën in Albergen, sportief actief op de tennisbaan en nauw betrokken bij handbalvereniging De Tukkers.

Patricia werkt bij de Rabobank en heeft eveneens grote affiniteit met de handbal. Ook was ze eerder al binnen het carnaval actief als toetsenist bij het Hofkoor van de Spekscheeters, in haar geboortedorp Vasse.

Goede doel

Als elfde punt van de proclamatie kwam het goede doel van dit jaar aan de orde. Daarvoor hebben de hoogheden de Verjaardagsbox Tubbergen gekozen, met als motto: Elk kind verdient een feestelijke verjaardag!

Om dit goede doel financieel te steunen zullen gedurende het regeringsjaar unieke speldjes worden verkocht. De proclamatie werd afgesloten met de lijfspreuk: A’j achterum kiekt, zee’j veur oe niks!

Raad-de-prins

Later op de avond werd ook de winnaar van de prijsvraag Raad-de-Prins bekend gemaakt. De cheque van 25 euro gaat naar Lonneke Beld, die niet alleen als eerste de Prins wist te raden, maar ook verschillende aanwijzingen kon verklaren.

Reacties

Cookieinstellingen