Bleumke Lean en jonkvrouw Floor aan het roer bij De Fortburgers

Foto: De Fortburgers

Vanavond zijn tijdens het jaarlijkse Bleumkesbal van carnavalsvereniging De Fortburgers uit Tubbergen de nieuwe hoogheden bekendgemaakt.

Elk jaar weer luidt de prangende vraag: Wie wordt er dit jaar Bleumke en Jonkheer (óf Jonkvrouw). Ze hebben er twéé jaar lang op moeten wachten, maar het carnaval wordt weer als vanouds gevierd.

Het is dan eindelijk zover, het Bleumkesbal bij café De Kroeg. Om 20 uur stroomde het vol met carnavalsvierders en Fortburgers. Hierna volgden een dansje en drankje, want rond 22.11 uur was het tijd voor de opkomst. Na een indrukwekkend en opzwepend filmpje, waarin er op zoek werd gegaan naar het nieuwe tweetal, ging iedereen naar buiten om Lean Braakhuis (bleumke) en Floor Nijhuis (jonkvrouw) welkom te heten.

De lijfspreuk van beide dames is als volgt: “Met dit jaar vrouwen aan het roer, zorgen wij voor de voetjes van de vloer.”

En vervolgens was het tijd om te feesten en genieten. Want met elkaar lol en plezier maken is, naast deelname aan de verschillende optochten, is het speerpunt van de Fortburgers.

Reacties

Cookieinstellingen