Sinterklaas komt Manderveen binnengevaren op speedboot

Afgelopen zaterdagmiddag mocht Sinterklaas weer op de ouderwetse manier worden ingehaald in Manderveen, dit jaar op zijn splinternieuwe speedboot.

Zoals iedereen op het sinterklaasjournaal heeft kunnen zien, is de oude pakjesboot gezonken. De nieuwe boot van de Sint was iets te groot om richting Manderveen te gaan. Daarom was er vandaag voor een snellere variant gekozen, namelijk een flitsende speedboot. In volle vaart kwam Sint samen met 4 pieten sterk het dorp binnen. Ze werden begeleid door muziekvereniging de Eendracht en de daarbij behorende majorettes.

Vele ouders, grootouders, enthousiaste kinderen en andere belangstellenden waren aanwezig. Na een warm onthaal was iedereen welkom bij Peddemors. Binnen stonden er spelletjes klaar en was er tijd om even voor Sinterklaas te zingen en belangrijke vragen te stellen. De kinderen hadden met name veel vragen over de stoomboot situatie, na de vragenronde waren alle kinderen weer gerust gesteld.

Er waren verschillende spelletjes te spelen en ook de tekentafel was populair. Sinterklaas en de pieten kwamen tussendoor kijken en kletsen met de kinderen. Pepernoten werden volop uitgedeeld door de enthousiaste pieten. Aan het eind van de geslaagde middag zijn de Sint en zijn pieten weer vertrokken.

Reacties

Cookieinstellingen