Albergen loopt massaal uit voor open dag Het Klooster

Zaterdag hebben bijna duizend mensen gebruikgemaakt van de mogelijkheid om alle vorderingen in de voormalige kerk van Albergen, die momenteel getransformeerd wordt tot een kantoorgebouw, van dichtbij te bekijken.

Het is een zeer bijzonder project en bovendien uniek voor de gemeente Tubbergen. Er hebben het afgelopen jaar veel activiteiten en verkeersbewegingen plaatsgevonden, maar aan de buitenkant van het kerkgebouw is nog niet zoveel te zien. De grootste veranderingen vinden binnen het kerkgebouw zelf plaats, vandaar het organiseren van deze open dag tijdens het bouwproces.

De vier eigenaren van Het Klooster (Léon Lucas, Arjan Lucas, Roy Kokhuis en Rinaldo Kerkhoff) nodigden iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen. Tevens waren de eigenaren én medewerkers van Bouwbedrijf B&K (Jeroen Bekke) en Building Design Architectuur (Dinant oude Lenferink) aanwezig. Zij vertelden over de visie, het bouwproces, wat er nog gaat gebeuren en gaven ook rondleidingen door het gebouw.

Archeologie

Er werden ook beelden getoond van de archeologische opgraving die nu gaande is, waar we restanten van voorgaande kerken, parochiehuis én het St. Antonius Klooster laten zien. De opgraving zelf was niet direct toegankelijk tijdens de open dag, maar bezoekers konden uiteraard wel vanaf de
zijlijn meekijken naar de opgraving. Bijvoorbeeld met dronebeelden, die precies tonen wat er tot nu toe gevonden werd.

De oplevering van het geheel zal in de zomer zijn van 2023.

Reacties

Cookieinstellingen