Vogelvereniging Tubbergen verwelkomt vier Nederlands kampioenen

Foto: Vogelvereniging Tubbergen

Tijdens het NK van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers te Zwolle namen vier leden van de Vogelvereniging Tubbergen en Omstreken een gouden plak in ontvangst en werden er verder uitstekende resultaten in de wacht gesleept.

Naar de prijzen van deze prestigieuze show (Vogel 2023), waar bijna 6000 vogels waren ingestuurd, dongen vijf verenigingsleden mee met hun mooiste vogels.

Kurt Lohuis werd Nederlands kampioen met zijn turquoisine parkiet, met het hoogst haalbare resultaat van 95 punten. Tevens behaalde Kurt zilver met een splendid parkiet (91 punten). Johan Schröder behaalde de titel met een stel driekleur papegaaiamadine. Deze twee vogels behaalden samen 182 punten. Verder lag er zilver klaar voor een binsenastrilde (91 punten).

Marc Beunk mocht een zilveren en een bronzen plak in ontvangst nemen voor zijn stel en enkeling agapornis roseicollis groen. Deze dwergpapagaaitjes behaalden respectievelijk 184 en 93 punten. Jan Lohuis behaalde de Nederlandse titel met een parelhalsamadine en werd er zilver behaald met
een stel bandvinken van 181 punten.

Bij de postuur kanaries was er de nationale titel voor Gerard Klaassen. Hij behaalde goud met een stam raza espagnol schimmel. Deze vier vogels werden beoordeeld op 371 punten. Verder was er brons met een stam van deze kanaries. Deze kregen 362 punten van de keurmeesters.

Vogelvereniging Tubbergen en Omstreken wil langs deze weg nogmaals alle prijswinnaars van harte feliciteren met hun mooie resultaten.

Reacties

Cookieinstellingen