Kroegtijgers grote winnaar van eerste carnavalsoptocht in Twente

Met prachtig droog weer ging afgelopen zaterdag om 13.11 uur de eerste Twentse carnavalsoptocht van start in Langeveen.

Prins Eric, adjudant René, hun hofdames Anja en Christel, jeugdprinses Suus en jeugdadjudant Dani hadden een ereplaats op de prinsenwagen van carnavalsvereniging de Turftrappers. Alle deelnemers trokken eerst aan hen voorbij, waarna de prinsenwagen als laatste aansloot in de optocht.

Op het moment dat de prinsenwagen vertrok, waren de eerste deelnemers al bijna terug bij het startpunt. Ruim 2.500 deelnemers deden mee aan deze Eerste Twentse Carnavalsoptocht. En ook het publiek was in grote aantallen naar Langeveen gekomen. Het was duidelijk dat iedereen na twee jaar geen carnaval wel weer zin had in een groot, denderend carnavalsfeest.

Grote winnaar

Op verschillende plekken langs de route stonden deskundige, onafhankelijke juryleden. Zij beoordeelden de kwaliteit van de optocht, letterlijk en figuurlijk, als erg hoog. Ze zagen veel ludieke thema’s voorbij komen en ook de interactie met het publiek was geweldig. Uiteindelijk kwam carnavalsvereniging De Kroegtijgers met maar liefst 141 punten als grote winnaar uit de bus. Met hun thema Carnaval is topsport wonnen ze de hoofdprijs van 1.111,11 euro.

Het verschil met de tweede en derde prijs in de categorie grote wagens was minimaal: 140 punten voor Altied Skik met Goudzoekers en 138 punten voor De Venfluiters met De Venfluiters als kikkerprins op pad.

Prijzen in andere categorieën

Kleine Wagens: 1 De Dwarskiekers: Corona en vogelgriep snoert ons niet de mond, na 11 jaar fladderen we nog steeds rond (134), 2 CV de Jökkers: Het circus in Den Haag is niet te remmen, maar de Jökkers laten zich niet temmen (127) en 3 CV de Hènige Slepvèènt: Sprookjesbos (120)

Grote loopgroepen: 1 Kroeskontrol: Formule 1 (104), 2 CV de Keistenen, Mexico (94) en 3 Heidebössels: Kijk ons gaan in de achtbaan (88)

Kleine loopgroepen: 1 CV Deug(t)niet: Wij blazen dit carnavalsjaar nieuw leven in! (102), 2 CV de Komkommers: Met Anja als hofdamee laat de helft van de Komkommers ons in de steek (97) en 3 De Dolva’s: Dweilorkest (90)

Een- en tweelingen: 1 Brother and Sister: Wat doe je ons toch aan deze dagen (98), 2 De zusjes: Carnaval, ik sleep me er doorheen! (89) en 3 Jeanette Vrerink en Monique Rikhof: Wij zitten in de overgang (87)

Jeugd: 1 Renske en Marlou: Met ons wordt carnaval dit jaar geen rommeltje (99), 2 Adrianneke, Ellen, Fenna en Hannah: Ik heb het nog nooit gedaan, dus denk dat ik het wel kan (81) en 3 Simon: Met biogas van de boer, draaien we Poetin een loer (77)

Het volledige juryrapport is te vinden op www.turftrappers.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen