‘Je kunt wel de hele dag mopperen, maar we hebben elkaar nog’

Jan-Hendrik (92) en Johanna (84) Molendijk uit Lattrop-Breklenkamp delen samen een kamer op de psychogeriatrische afdeling (pg-afdeling) in TMZ-locatie Het Meulenbelt in Almelo.

TMZ biedt echtparen (mits de zorgvraag en indicatie van beide echtelieden dit toelaat) de mogelijkheid om samen te verhuizen naar een verpleeghuis. “We hebben het hier goed”, vertelt Johanna. “Straks gaan we nog snacken bij de snackkar.”

Johanna en Jan-Hendrik zijn dit jaar 62 jaar getrouwd. Ze hadden lange tijd een boerderij in Breklenkamp. Ze kregen samen twee zoons en een dochter. Daarnaast hebben ze zeven kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Johanna en Jan-Hendrik leerden elkaar kennen op de boerderij van Johanna’s vader. Toen Johanna’s vader overleed, kwam Jan-Hendrik op de boerderij werken. Een zoon van het echtpaar woont nog op de boerderij in Breklenkamp.

De gezondheid van Hendrik ging de laatste jaren langzaam achteruit. “We kregen al enkele jaren thuiszorg”, vertelt Johanna. “De kinderen hebben ervoor gezorgd dat we samen naar Het Meulenbelt konden verhuizen.”

Johanna loopt elke dag een rondje met haar rollator. Daarnaast doen ze mee aan activiteiten, waaronder puzzelen. Eten doen ze in de gezamenlijke huiskamer samen met de andere bewoners. Johanna: “We hebben het hier goed. Dat we hier samen kunnen wonen is niet alleen voor ons belangrijk, maar ook voor onze kinderen. Je kunt wel de hele dag mopperen omdat je niet meer thuis kunt wonen, maar we hebben elkaar nog.”

Echtpaar Zandhuis

Het echtpaar Zandhuis deelt sinds vorig jaar een kamer op een pg-afdeling in Het Meulenbelt. Ze zijn 53 jaar getrouwd. Ze leerden elkaar kennen tijdens het dansen in Oldenzaal. Harry (76) werd geboren in Almelo, Truus (79) in Geesteren. Ze hebben een zoon en dochter. Hun zoon woont met zijn gezin in Zuid-Afrika. De dochter van Harry en Truus woont in Amstelveen. Truus vertelt: “De gezondheid van ons beiden ging steeds verder achteruit en daardoor werd het moeilijker om alle ballen hoog te houden.”

Harry en Truus waren al bekend met Het Meulenbelt. Truus hielp eerder al als vrijwilligster. Via een zorgbemiddelaar van TMZ hoorden Harry en Truus over de mogelijkheid om als echtpaar te verhuizen naar Het Meulenbelt. Het bevalt hun goed. Ondanks dat ze niet meer thuis kunnen wonen, zijn er zeker nog geluksmomentjes. “We hebben onlangs weer samen gedanst”, vertelt Harry. “Tijdens een dansavond die hier werd georganiseerd. We hopen hier samen nog veel mooie momenten te beleven.”

Samen verhuizen

TMZ biedt echtparen (mits de zorgvraag en indicatie van beide echtelieden dit toelaat) de mogelijkheid om samen te verhuizen naar een woonzorglocatie. Niet alleen in Almelo, maar bijvoorbeeld ook in Hengelo is het mogelijk om als echtpaar ‘aan te melden’.

TriviumMeulenbeltZorg

Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2600 medewerkers en 1600 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering.

TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal. Samen maken wij de zorg persoonlijk. Cliënten en naasten waarderen deze persoonlijke zorg in 2021 met een 9.1, daarmee behoort TMZ tot de top tien beste zorgorganisaties in Nederland.

Meer informatie over TMZ: www.triviummeulenbeltzorg.nl

Reacties

Cookieinstellingen