Dorpsraad van Albergen wantrouwt gemeente Tubbergen: ‘Beslissen alleen maar over ons, niet mét’

Foto: Frank Oude Breuil

De dorpsraad van Albergen neemt het de gemeente kwalijk dat ze niet gehoord worden, meldt voorzitter Jeanette Lansink. “Te vaak heeft de gemeente Tubbergen vóór Albergen besloten in plaats van in samenspraak met de dorpsraad.”

De leden van de raad, die qua doelstelling een gemeentelijke gesprekspartner zou moeten vormen, zijn hierom voltallig opgestapt. “De afgelopen jaren heeft de dorpsraad ervaren dat de doelstelling niet overeenkomt met de werkelijkheid. Tijdens meerdere gesprekken is naar voren gekomen dat de communicatie vanuit de gemeente richting de dorpsraad verre van wenselijk is. Door te late of vergeten communicatie, onvoldoende of onjuiste berichtgeving en achterkamertjespolitiek.”

‘Gesprekken leiden tot niets’

“Dit heeft geleid tot onbegrip, ergernis en irritatie bij de leden van de dorpsraad.” Zij zijn hierover naar eigen zeggen diverse keren in gesprek geweest met voormalige en huidige wethouders en burgemeesters. “Tijdens deze gesprekken werd voortdurend aangegeven door de daarvoor verantwoordelijke bestuurders van de gemeente Tubbergen dat de communicatie zou worden verbeterd en dat de dorpsraad een serieuze gesprekspartner is voor de gemeente. Daarbij is aangegeven dat de Dorpsraad wordt meegenomen in belangrijke zaken zoals woonbeleid, asielbeleid en energietransitie.”

Inmiddels concludeert de dorpsraad dat zelfs ten aanzien van deze voor het dorp uitermate belangrijke punten niets is veranderd in de communicatie vanuit de gemeente Tubbergen. Er is geen enkele motivatie en bereidheid meer om als vrijwilliger nog taken tot uitvoer te brengen. “Het gevoel alsof we al tijden aan een ‘dood paard trekken’ overheerst. Er is geen vertrouwen meer in het college van B&W.”

Slapende stichting

Door het neer leggen van de functies van leden van Dorpsraad Albergen wordt de dorpsraad per direct omgezet in een slapende stichting. Albergenaren die zich geroepen voelen om de stichting alsnog actief voort te zetten mogen contact opnemen met [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen