Installatiebedrijf Eppink grotendeels overgenomen door Saman Groep

Foto: Saman Groep

Saman Groep, een toonaangevende speler op het gebied van duurzame installaties, heeft aangekondigd dat het een meerderheidsaandeel heeft verworven in Installatiebedrijf Eppink uit Tubbergen.

Deze strategische investering onderstreept de ambitie van Saman Groep om in 2027 de grootste duurzame installateur voor consumenten in Nederland te worden. De verwerving van het belang in Eppink zal bijdragen aan de missie van de Saman Groep om de energietransitie de komende jaren voor iedereen bereikbaar te maken.

‘Zelfstandig samenwerken’

Beide bedrijven zullen zelfstandig blijven opereren, maar ze gaan wel nauw samenwerken op verschillende vlakken. Harold Hofhuis, de huidige eigenaar van installatiebedrijf Eppink, zal actief blijven binnen het bedrijf en met de Saman Groep zal het bedrijf de komende jaren groeien tot een leidende speler in de verduurzaming van Nederland. De activiteiten van Eppink sluiten naadloos aan bij de strategie van Saman Groep, aangezien Eppink gespecialiseerd is in warmtepompen en zonnepanelen en voornamelijk particulieren bedient.

De hybride warmtepomp wordt vanaf 2026 de minimale standaard voor het verwarmen van woningen. Veel huiseigenaren zijn dan verplicht om bij vervanging van de cv-ketel over te stappen op een (hybride) warmtepomp. Er is momenteel echter een groot tekort aan producten en ervaren installateurs voor zowel zonnepanelen als warmtepompen. Door de krachten te bundelen, kunnen we nog beter inspelen op de toenemende vraag van de consument. Dit doet Saman Groep onder andere door eigen technici op te leiden binnen de Saman Academie.

Groeiambitie

Beide bedrijven hebben een stevige groeiambitie. “We willen een grote stap vooruit maken door de komende jaren te werken aan een landelijke dekking als duurzame installateur,” vertelt algemeen directeur Daniël Lodders. “Met gebundelde krachten brengen de Saman Groep en Eppink duurzaam wonen, leven en werken voor iedereen weer een stap dichterbij. We moeten ervoor zorgen dat iedereen die dat wil, duurzame stappen kan zetten.”

Hofhuis: “Met de Saman Groep hebben we een partner gevonden die net als wij een sterke focus heeft op het leveren van uitstekende kwaliteit. In de volgende fase van onze groei is het dan ook een logische stap voor ons om de krachten te bundelen. Met Saman Groep aan boord kunnen we sneller groeien en een leidende positie krijgen in Overijsel en omstreken.

Met de investering in Eppink versterkt Saman Groep haar positie als vooraanstaande duurzame installateur en onderstreept het bedrijf haar inzet voor een groenere toekomst. Samen met Eppink zal Saman Groep haar expertise en bereik vergroten, waardoor meer consumenten kunnen profiteren van duurzame installaties en kunnen bijdragen aan de energietransitie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen