Festivalgangers laten zich niet afschrikken door vele regenbuien

Foto: Rock am Esch

Ronkende gitaren en beukende drums van het muziekfestival Rock am Esch klonken vorig weekend opnieuw in Tubbergen.

Ondanks de vele buien verzamelden ruim 2000 muziekenthousiastelingen zich voor de tweede editie van dit festival. De optredens werden stuk voor stuk met groot enthousiasme ontvangen. Bands als Disorder, Status Quotes, The Vadis Collective en Californicated lieten het publiek van begin tot eind swingen. Na de energieke performance van The Bacon Factory zorgden The Buzz Lovers voor een waanzinnige afsluiter. Veel bezoekers waanden zich tijdens hun optreden daadwerkelijk bij een concert van Nirvana.

Een van de meest (hart)verwarmende momenten van het festival was de onverzettelijkheid van bezoekers tijdens de aanhoudende regen, mede doordat leden van de organisatie het terrein op renden en gratis poncho’s uitdeelden.

“Dit jaar hebben we, ondanks de weersomstandigheden, opnieuw een stap voorwaarts gezet. De groei in bezoekersaantallen van de eerste naar de tweede editie geeft ons het vertrouwen dat Rock am Esch een blijvend evenement in Tubbergen zal zijn”, aldus Bas de Jong. Hij is één van de organisatoren. “We willen vooral de gemeente, de lokale ondernemers en onze onvermoeibare vrijwilligers bedanken. Zonder hun bijdrage en ondersteuning zou dit evenement niet mogelijk zijn geweest.”

Fans en geïnteresseerden kunnen alvast hun agenda markeren: Rock am Esch keert terug op zaterdag 31 augustus 2024.

Cookieinstellingen