Bakkerij Koopmans uit Tubbergen bakt de beste speculaasbrokken van Overijssel

Foto: Bakkerij Koopmans

Vandaag is bekendgemaakt dat Bakkerij Koopmans uit Tubbergen de eerste prijs heeft gewonnen bij de provinciale keuring van speculaasbrokken, georganiseerd door het Gilde van de Betere Banketbakkers.

Afgelopen week konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Patisserie College, hun beste speculaasbrokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2023’. In totaal hebben zo’n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel.

De jury onder leiding van Dimitri Bakker van Friesland Campina en vier specialisten spraken van een hoog niveau van de producten. “De winnende brokken van Koopmans waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.”

De winnende brokken voor de provincie Overijssel van Koopmans scoorden op smaak uitstekend. Maar ook de brosheid en uitstraling waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor dit banketproduct, vertelt eigenaar Herbert Koopmans blij. “Elk jaar proberen we weer een nog betere brok te bakken. Het neigt dan ook naar topsport en ik wil dan ook graag deze prijs opdragen aan ons hele team.”

Aankomende vrijdag wordt bekend gemaakt of Koopmans zich ook de beste van heel Nederland mag noemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen