Nieuw jeugdboek Martijn Visscher speelt zich met ‘M en M’ in Tubbergen af

Foto: Martijn Visscher

Martijn Visscher is zelf een Tubbergenaar, en dat zie je ook terug in de kersverse uitgave ‘M en M en het lege doek’.

Op vrijdag 13 oktober verschijnt zijn nieuwe boek ‘M en M en het lege doek’. Dit mysterieuze en avontuurlijke jeugdboek wordt uitgegeven door Boekscout.

Over de auteur

Visscher (1970) is geboren en getogen in het Twentse Tubbergen. Hij woont evenwel met zijn vrouw en twee kinderen momenteel in Zeist alwaar zijn eerste boek ‘M en M en de Seyster Piraten’ zich afspeelt. De band met zijn geboortedorp is hij echter nooit verloren. Hij komt er dan ook nog altijd met grote regelmaat om er ter plekke over aan zijn kinderen te vertellen.

De boeken van Martijn kenmerken zich door een hoog gehalte van ‘het zou zomaar kunnen’, waarbij een op zich fictief mysterie zich als een speurtocht afspeelt in een bestaande omgeving waarbij de plek vrijwel net zo belangrijk is als het verhaal en de personages zelf.

Synopsis

De twee jonge tieners Marnix en Marinka zetten in ‘M en M en het lege doek’ het dorp Tubbergen op z’n kop in een poging het bijna vergeten mysterie van een groot aantal verdwenen schilderijen te ontrafelen. In een avontuurlijke reis langs markante plekken in en om het dorp, zowel uit het heden als het verleden, maken ze kennis met de dorpelingen, lokale gebruiken en de Twentse taal.

Opa woont in het verhaal nog steeds in Tubbergen, Martijns eigen kinderen hebben voor inspiratie gezorgd. In het huis waar hij is opgegroeid lag de gevangenis in de achtertuin, net als in het boek. Maar ook het standbeeld van dr. Schaepman bestaat echt, als ook het raadhuis, de Eeshof en watermolen Bels. Zelfs de melkfabriek uit het boek stond ooit in Tubbergen. Genoeg te herkennen dus.

Het jeugdboek pre-orderen kan via deze link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen