Prins Arjan en sik Mart voeren Alberger Bökke aan

Foto: Alberger Bökke

Vanavond vond in residentie De Vette Bok (zaal Morshuis) de opkomst van de nieuwe hoogheden van de Alberger Bökke plaats.

Eerst nam de Raad van Elf op gepaste wijze afscheid van prins Gilbert. In zijn rol als voorzitter van de Tukkerstocht moest hij een wandelroute door de zaal lopen. Onderweg kwam hij langs verschillende stempelposten, waar hij ludieke vragen moest beantwoorden en getrakteerd werd op de nodige borrels. Daarna werd hij met zachte hand afgevoerd.

Opkomst nieuwe hoogheden

Daarmee was de bühne vrij voor de nieuwe hoogheden. Spreekstalmeester Jeroen Bekke bracht eerst de vele aanwezigen in de juiste stemming en bouwde de spanning flink op. Vervolgens startte de opkomstmuziek, die speciaal voor de hoogheden was samengesteld. De Raad van Elf stond daarbij strak in het gelid, allen blazend op een jachthoorn. Tijdens het aftellen ontstond er een waar rookgordijn. Na de laatste tel reed met veel kabaal een crossmotor door een wit doek.

Toen de rook was opgetrokken, stapten de nieuwe hoogheden van de motor: Prins Arjan (Oude Nijhuis) en Sik Mart (Schepers). Ze werden door de zaal met luid gejuich ontvangen. Vervolgens betraden ook de hofdames, beiden met de naam Marieke, het podium.

Geen onbekenden

Arjan en Mart zijn geboren en getogen Albergernaren en zaten jarenlang in de Raad van Elf. Bekende gezichten binnen de Alberger Bökke dus. Mart heeft daar ook al jarenlang zitting in het bestuur. Arjan is elektricien bij Klumpers in Albergen en is in zijn vrije tijd druk met de jacht. Mart werkt al 21 jaar bij Schipper Techniek en crosst graag op de motor. Dit verklaart meteen de wijze, waarop beide heren opkwamen.

Hofdame Marieke (Blankenvoort) komt uit Tubbergen en werkt als raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming. Samen met Arjan doet ze vrijwilligerswerk voor De Tukkers voetbal en handbal. De tweede Marieke (Wools) is afkomstig uit Bornerbroek en is werkzaam als commercieel medewerker bij Barprofessional in Harbrinkhoek. Binnen de Alberger Bökke is ze actief voor de sponsorcommissie.

Goede doel

Als elfde punt van de proclamatie kwam het goede doel van dit jaar aan de orde. Daarvoor hebben de hoogheden dit jaar twee bestemmingen gekozen: AED Albergen en Houtdorp Albergen. “Doarvan kun’t dan nig alleen de keender oet oons doarp profiteer’n, a kunt wie ok, woar neudig, de leu op nen goeje manier reanimeer’n.” De proclamatie werd afgesloten met de lijfspreuk: “Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval”.

Raad-de-prins

Prins Arjan maakte ook de winnaar van de prijsvraag Raad-de-Prins bekend. Voormalig hofdame Ellen Leemhuis had als enige de namen van de nieuwe Prins en Sik geraden en wist ook verschillende aanwijzingen te verklaren. Prins Arjan overhandigde haar ter plekke de cheque t.w.v. 25 euro. De verklaringen van de aanwijzingen zijn te vinden op www.albergerbokke.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen