Prins Dirk en sik Jord nieuwe jeugdhoogheden Albergen

Foto: De Bokk’n Hörnkes

Gisteravond vond in de stampvolle residentie De Vette Bok, oftewel café Morshuis, de prinsopkomst van de Albergse jeugdcarnavalsvereniging de Bokk’n Hörnkes plaats.

Vroeg op de avond traden oud-jeugdprins Stijn I, sik Mart en hofdame Heidi af. Daarna verschenen om precies 22.11 uur op spectaculaire wijze, met de spelersbus van FC Twente, de 30e hoogheden van de Bokk’n Hörnkes ten tonele. De Albergse jeugd wordt het komende jaar geregeerd door prins dirk I (Egberink) en sik Jord (Van der Aa) met hun hofdames Merle (Lindeman) en Geeke (Nijland).

Prins Dirk I is in het dagelijks leven zzp’er in de installatie- en aircotechniek. Sik Jord is op zijn beurt werkzaam als fiscaal medewerker. Hofdame Merle werkt in de zorg en een supermarkt, en hofdame Geeke is medewerkster bij een servicebureau voor orthopedische schoentechniek.

Beide hoogheden kennen elkaar al van jongs af aan en hun grote passie voor FC Twente is één van hun raakvlakken. De hoogheden zullen er, samen met de andere verenigingen uit Albergen en omstreken, een fantastisch jaar van maken. Het viertal ziet tevens uit naar een feestelijke samenwerking met prins Arjan II, sik Mart en hofdames Marieke en Marieke van carnavalsvereniging de Alberger Bökke.

Onder de klanken van dj Ties en in het bijzijn van vele andere verenigingen uit de regio, bleef het nog lang gezellig in de residentie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen