C.V. Corry presenteert peerd Lex en veul’n Jaap

In een waar spektakel met muziek en vuurwerk werden de nieuwe hoogheden van C.V. Corry afgelopen zaterdag gepresenteerd bij ‘der hofstal’, de Molenberg.

Dit jaar zijn het peerd Lex en veul’n Jaap, samen met hofmerrie Mies, die aan het roer staan bij de groep uit Reutum.

De avond werd ingeluid met het aftreden van voormalig peerd Emiel en veul’n Jordi. De spreekstalmeester stuurde vervolgens een groot gedeelte van de leden van C.V. Corry naar buiten, waardoor de spanning in de zaal steeg.

Buiten het feestgedruis om werden snel alle voorbereidingen voor de opkomst getroffen. Toen alle bezoekers van de peerdwisseling zich ook buiten verplaatst hadden, was het dan eindelijk zover. Onder begeleiding van het lijflied, clowns met de nodige rook en veel vuurwerk kwamen de nieuwe hoogheden tevoorschijn uit de containerbak op de vrachtwagen van Kamphuis sloopwerken. Het vermoeden van vele mensen dat Lex en Jaap aan het roer kwamen werd hierdoor bevestigd.

Eenmaal binnen werden peerd Lex en veul’n Jaap samen met alle leden van C.V. Corry naar voren gehaald met muzikale begeleiding van hof-dj Madhouse. De nieuwe hoogheden stelden zich voor en vertelden hun plannen voor het aankomende jaar. Het feest was compleet toen de Reutumse ‘aal’ nog een verrassend optreden gaf met ‘een barg die hé un krul in de steert’. Al met al een geweldige avond om het carnavalsjaar mee te beginnen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen