Prijzengeld voor carnavalsoptocht in Langeveen verhoogd

Foto: De Turftrappers

Op zaterdag 3 februari trekt voor de 22e keer de Eerste Twentse Carnavalsoptocht door de straten van Langeveen.

Oud-hoogheden Guus Plegt en Hubert Thijs, eigenaren van respectievelijk Plegt Carrosserie Groep en Autobedrijf Tijhuis, hebben opnieuw de hoofdprijs van maar liefst € 1.111,11 beschikbaar gesteld. Ook hebben zij hun zakelijk netwerk ingezet om gezamenlijk een prijzenpot van in totaal meer dan 5.500 euro te realiseren.

Prijzengeld

Naast de hoofdprijs zijn ook de tweede en derde prijs in de categorie grote wagens met respectievelijk 600 euro en 500 euro fors te noemen. Bovendien is het prijzengeld voor de kleine wagens en de loopgroepen verhoogd. Eddy Weusthuis namens de sponsorcommissie van de Turftrappers: “We zijn beide sponsors ontzettend dankbaar dat zij dit voor ons mogelijk maken. Het is ook niet onopgemerkt gebleven bij de deelnemers aan de optocht. Inmiddels hebben zich al bijna 3.000 deelnemers aangemeld en de categorieën grote wagen en kleine wagens zitten zelfs al helemaal vol. Aanmelden voor de overige categorieën -grote en kleine loopgroepen, paren en eenlingen – kan echter nog steeds.”

Afsluiting dorpskern

De route in Langeveen zal nagenoeg vol staan met praalwagens en loopgroepen, zeker nu Langeveen sleuteldorp van de gemeente Tubbergen is. Ook langs de route verwachten de Turftrappers duizenden bezoekers. Om dit allemaal in goede banen te kunnen leiden, zal de dorpskern zaterdag 3 februari van 10 uur tot na de optocht afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Bewoners langs de route wordt gevraagd hun auto’s op de oprit of buiten de dorpskern te parkeren.

Feest in de tent

De Eerste Twentse Carnavalsoptocht begint om 13.11 uur vanaf de residentie van de Turftrappers, café Nobbenhuis. Na afloop van de optocht zal er een groot feest zijn in de verwarmde tent op de hoek Hardenbergerweg/Vasserdijk. De toegang tot het feestterrein is tot 18 uur gratis. Daarna is een toegangskaart voor Turftrappersdag noodzakelijk.

Weusthuis vult aan: “Wij zijn goed voorbereid op grote bezoekersaantallen. De feesttent en het feestterrein zijn ruim. Bovendien hebben de vele vrijwilligers van optocht- en technische commissie alles in het werk gesteld om de gehele logistieke operatie probleemloos te kunnen laten verlopen.”

Op de foto is te zien hoe hoofdsponsors Hubert Tijhuis en Guus Plegt het sponsorbord overhandigen aan de afvaardiging van de sponsorcommissie, van links naar rechts: Renske Pegge, Claudia ter Groot, Eddy Weusthuis, Sander Grootelaar en Daniëlle Reekers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen