Opbrengst tijdelijke carnavalswinkel naar Stichting AED en Houtdorp Albergen

Foto: Alberger Bökke

Voor de vierde keer openden Mariët Schepers-Pol en Mieke Kamphuis in de carnavalsperiode de deuren van hun pop-up store in de voormalige rijwielhandel Vleerbos, mede dankzij de familie Morshuis die deze locatie beschikbaar stelde.

Vier weekenden lang kon iedereen in deze tijdelijke winkel nieuwe carnavalskleding kopen voor een schappelijke prijs. Het gaat om outfits en accessoires, gedoneerd door twee online carnavalsshops. Zoals retour gekomen kleding of outfits met productiefoutjes, een kapotte rits of verloren knoop werden vakkundig hersteld door beide dames. Alles krijgt dus een tweede kans, zodat verspilling wordt voorkomen.

Goede doelen

De opbrengst van de pop-up store gaat telkens naar goede doelen, waaronder het lokale goede doel dat de hoogheden van de Alberger Bökke uitkiezen. Dit jaar Houtdorp Albergen en Stichting AED Albergen. Maar liefst 1555,55 euro is zo door de dames aan deze twee lokale initiatieven gedoneerd. Ook werd er een bedrag van 555 euro gedoneerd aan Giro 555.

Nieuw dit jaar was de pot voor goede doelen. “Klanten kunnen er een briefje met daarop het aankoopbedrag en een gewenst goed doel in achterlaten. Op Rosenmontag trokken we er 25 briefjes uit. Die aankoopbedragen gaan dan naar het opgegeven doel”, vertelt Mieke. In totaal werd aan de 25 getrokken briefjes een bedrag van 700 euro gedoneerd.

Namens de Alberger Bökke en de Albergse goede doelen willen prins Arjan en sik Mart en hun hofdames Mariët en Mieke hartelijk danken voor hun inzet en deze fantastische bijdrage. “Hopelijk gaan jullie hier nog jaren mee door en worden meerdere goede doelen door jullie inzet financieel gesteund.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen