Bakkerij Koopmans breidt uit naar Almelo

18 nov 2013, 23:01 Nieuws
schermafdruk 2021 01 06 092903
Onbekend

Afgelopen week ging een lang gekoesterde wens van Tubbergenaar Herbert Koopmans in vervulling. Samen met zijn vrouw Marieke, die inmiddels ook al weer een jaar in het bedrijf werkzaam is, en hun medewerkers, openden ze op feestelijke wijze in Almelo hun tweede winkel.De historie van Bakkerij Koopmans gaat terug tot 1816. Het familiebedrijf is daarmee dus al bijna 200 jaar een begrip in Tubbergen. Al 6 generaties lang zit de bakkerij van de familie Koopmans in het centrum van het dorp.

In 2004 is Herbert bij zijn ouders in de zaak gestapt en nu, bijna 10 jaar later, gaat zo'n 10 kilometer verderop aan de St. Josephstraat in Almelo zijn wens voor een tweede winkel in vervulling. Herbert wilde meer mensen dan alleen zijn eigen dorpsgenoten van zijn vakmanschap laten genieten. In een tijd dat er meer winkels sluiten dan bij komen, is dat best een stevige stap en met ook de nodige risico’s. "Het openen van een tweede winkel, midden in een crisis, is en blijft een gok, maar als ondernemer moet je risico’s durven nemen", vertelt Marieke. "Herbert wilde het graag, maar ik had eerst wel zoiets van: het gaat nu goed in Tubbergen, dus waarom zouden we zulke risico’s nemen?". "Maar ik ben helemaal om hoor!", voegt ze er snel en enthousiast aan toe, "want ik vind het super!".

ofsal2397ftx9pmok4kt9y7yg

De keuze van Herbert en Marieke viel op de locatie in Almelo. Een mooi pand aan een druk winkelplein (het Eskerplein) met aantrekkelijke winkels als een goede poelier, een Lidl, Blokker, Hema, een speelgoedzaak en veel en vooral gratis parkeergelegenheid. Een plein met een duidelijke regiofunctie en dat trekt veel publiek. Bovendien zat er nog geen ambachtelijke bakker. "Een uitgelezen kans dus", aldus Marieke. Deze nieuwe winkel bood hen ook nog eens mogelijkheden om een aantal zitjes te maken en een corner voor belegde broodjes in te richten. De eerste reacties van de nieuwe klanten zijn lovend: "Fijn, eindelijk een ambachtelijke bakker in de buurt!".

Het ondernemerspaar ziet de toekomst zonnig in. "We zijn actief, creatief en innovatief en we weten de sociale media zoals Twitter en Facebook goed in te zetten voor ons bedrijf. We zijn inmiddels ook één van de weinige bakkerijen in de regio waar heerlijke handgemaakte bonbons en chocoladeproducten worden gemaakt. En we bieden onze klanten de mogelijkheid om een workshop 'bonbons maken' te volgen, waarin uitleg wordt gegeven over chocolade en de mensen zelf kunnen ervaren hoe de bonbons gemaakt worden. Kortom, we zijn samen met ons team klaar voor de klanten van de toekomst!"

lq2xkt3w9taldhgqubji7rr2h