Vorige week woensdagmiddag vertrokken de leden van MANS Twente vanaf het Oale Roadhoes in Tubbergen naar het Kolenboertje in Wierden om een barbecueworkshop te gaan beleven.
Na een hartelijk ontvangst door twee BBQ-goeroes en de warmte van een zestal grote Kamado en Big Joe barbecues kreeg de groep uitleg over de basis en verschillende technieken van het barbecueën: Hoe warm moet de BBQ zijn, hoe gril je verschillende soorten vlees, niet alles leg je op het rooster, je kunt het vlees soms ook heel goed rechtstreeks op de kolen (houtskool) grillen enzovoorts.
De koelkast was goed gevuld met frisdrank en wat alcoholische versnaperingen.
Er werd zalm gegrild voor de eerste gang, deze lekkere vis in combinatie met verse groene asperges ook van de gril was een erg smakelijk geheel. De picanha (het malse bovenste deel van de bil: bekend als staartstuk van het rund) werd daarna bereid. De tweede gang was een feit!
De derde gang was het grillen van longhaas, ook wel onglet genoemd. Dit is een heerlijk stuk rundvlees, afkomstig van de spier van het middenrif bij de longen. Dit langwerpige stuk vlees werd rechtstreeks op de kolen gebakken. De vierde gang was het dessert: banane pannenkoekjes gebakken in een gietijzeren koekenpan (skillet genoemd in 'barbecuetaal') en uiteraard ook op de barbecu klaargemaakt.