
Bakkerij Koopmans, met vestigingen in Tubbergen en Almelo, is uitgeroepen tot Nederlands kampioen oliebollen bakken.
Eigenaar Herbert Koopmans wist nog van niets en reageerde verbouwereerd op het winnen van deze eervolle titel. "Ik ben niet vaak stil, maar ik weet nu even niet meer wat ik hierop kan zeggen. Maar erg gaaf zeg, wow!"
Zijn vrouw Marieke had het nieuwtje over de oliebollentest afgelopen maandag al gehoord en moest het dus dagenlang geheim voor hem houden. "De juryvoorzitter belde mij en vroeg of ik alleen was, haha. Natuurlijk een bijzondere vraag, maar toen had ik al zo'n vermoeden. Super dat we ons nu de beste oliebollenbakker van het land mogen noemen."
Bij de keuring streden bijna zestig bij het Patisserie College aangesloten banketbakkers om de prestigieuze titel. De jury - bestaande uit Ramon Huigsloot (adviseur Zeelandia) en vier productspecialisten - spreekt van een uitzonderlijk hoog niveau. “De oliebollen van Koopmans staken er dit jaar bovenuit. Perfect krokant van buiten, zacht en luchtig van binnen en prachtig van vorm. Dit zijn oliebollen van absolute topklasse.”
De jury complimenteert daarnaast het brede deelnemersveld om de lekkerste oliebollen te maken: "De kwaliteit was over de hele linie hoger dan in voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zagen we duidelijke verbeteringen. De top zit dicht bij elkaar.”