De verbouwing is in de eindfase, en het personeel staat te trappelen om er te mogen starten. Op 11 mei opent het restaurant Jan Steen, een begrip in Heino en omtrekken, een nieuwe vestiging op de plek waar eerst De Wereldkaart gevestigd was en daarvoor nog Ria's Eetcafé - net buiten Tubbergen, richting Vasse en Mander.
De verbouwing is in de eindfase, en het personeel staat te trappelen om er te mogen starten. Op 11 mei opent het restaurant Jan Steen, een begrip in Heino en omtrekken, een nieuwe vestiging op de plek waar eerst De Wereldkaart gevestigd was en daarvoor nog Ria's Eetcafé - net buiten Tubbergen, richting Vasse en Mander.
Al jaren runt eigenaresse Inge Koning het bourgondisch restaurant Jan Steen. Het grill & barbecue-restaurant in Heino biedt plaats aan 200 gasten en elk weekend is het vol. Bovendien staat het team op doordeweekse dagen klaar voor de bruiloften, bedrijfsfeesten en partijen die regelmatig in Jan Steen gehouden worden.
Inge Koning: "Net als de Sallanders, zijn de Twentenaren mensen van het goede leven. We gaan kijken of we ditzelfde concept in Tubbergen kunnen creëren. Dat concept houdt in dat het pand in Tubbergen is omgebouwd tot een restaurant in landelijke sfeer, compleet met veel houtwerk, robuuste openhaard, kwaliteitswijnen op 't vat en een eigen biertje van de tap. Ruim een half jaar hebben we aan deze verbouwing in Tubbergen gewerkt. De gasten die dit pand al eens van binnen gezien hebben, zullen het haast niet meer herkennen. Kwaliteit staat bij ons voorop, ook in het interieur, dus we hebben er alle tijd voor genomen om dit restaurant onze unieke sfeer te geven."
Net zoals de gasten alle tijd krijgen om hun hele avond te spenderen bij Jan Steen. Het principe is dat Jan Steen het complete avondje uit verzorgt, waarbij de klant tot sluitingstijd kan blijven, en vrij kan eten en drinken voor één vast bedrag. Vrij buffet, je biertje tappen en een praatje maken terwijl je je eigen stukje vlees grilt -op de vijf meter lange grill- zorgt voor die informele sfeer waarbij iedereen kan gaan en staan waar hij wil. Liever een hapje van de kok? Bij het Live-Cooking-gedeelte kan de gast een gerecht bestellen die de keukenbrigade vers bereidt, volledig naar wens van de eter.
Het draait bij Jan Steen níet om all you can eat, maar veel meer om de beleving: in alle rust en goede sfeer de hele avond uit te kunnen trekken voor gezelligheid in goed gezelschap. "Gezelligheid kent geen tijd, is ons motto. Ons personeel is getraind op gastvrijheid. We nemen die tijd voor iedereen en gaan voor kwaliteit. Het onze gasten naar de zin maken, zit in het bloed. En daar doen we heel veel voor", aldus de eigenaresse. Zo is er ook rekening gehouden met rokers, en oog voor alle mogelijke dieetwensen en geloofsovertuigingen. Details als echte linnen servetten, een enorme saladebar en verse ingrediënten, van goede biefstuk tot zalm, zijn getuige van het streven naar kwaliteit.
Ook aan de kinderen is gedacht. Niet alleen krijgen de kleintjes korting, maar ook het vermaken van de jeugd vindt Jan Steen belangrijk. Daarom creëert het restaurant in Tubbergen een speelzolder die naar verwachting medio juni opent. Koning: "Iedereen is meer dan welkom. Jong, oud, van boerenklompen tot stropdas, onze deur staat wagenwijd open!"