Een beetje verstopt langs de Nederlands-Duitse grens, in een klein dorpje van de gemeente Uelsen met de naam Halle, ligt het restaurant 'beim Schweinswirt im Koninghoek'.
Wijnandus Meppelink heeft het al in 1875 gebouwde en enkele decennia geleden omgebouwde herenboerderij met biertuin en feestschuur 9 jaar terug overgenomen.
Op zoek naar ideeën t.b.v. de herinrichting werd het in Zuid-Duitsland bekende concept 'Schweinswirt' voor het restaurant verder ontwikkeld. Daarnaast heeft men zich verdiept in de geschiedenis van de landbouw in Grafschaft Bentheim en de lokale eetcultuur.
Het Bentheimer varken is in de laatste jaren zo ongeveer het regionale uithangbord van kwaliteitsvlees geworden. Hierdoor lag het voor de hand om het dier op te nemen in de naam van het horecabedrijf.
Ook gasten uit Nederland weten inmiddels de weg naar de 'Koninghoek' te vinden, niet in de laatste plaats om de varkensschnitzels die er geserveerd worden en het bier uit eigen brouwerij.
Een eerste aanblik op de inrichting verraad meteen een sfeer die men eigenlijk in Beieren verwacht, iets waarmee gasten tegelijkertijd op een stukje vakantiegevoel getrakteerd worden. Spontaan zegt men weleens dat het er typisch Duits uitziet, althans wat zij er zich bij voorstellen. Een groter compliment kan de restauranthouder niet krijgen.
De omschrijving 'Schweinswirt' komt niet zomaar aangewaaid. Op het menu staan allerlei specialiteiten met het varken in de hoofdrol: allerlei soort schnitzels, karbonades, varkenslapjes, burgers en natuurlijk varkenspoten. Bovendien biedt de kaart ruime keuze uit rund- en kippenvlees in verschillende steaks en filets, verse salade en pannenkoeken.
Beim Schweinswirt im Koninghoek
is gevestigd aan de Uelser Diek 28 in Uelsen-Halle en op woensdag t/m zaterdag vanaf 12.00 uur geopend. Op zondag is er een brunch vanaf 10.00 uur. Iedere maandag en dinsdag is het restaurant gesloten.