Het Bolscher blijft authentiek pareltje van Vasse

05 jul 2021, 14:05 Nieuws
pxl 20210705 110032576mp
Mark Mensink

Na twee generaties van oprichters Bolscher heeft het gelijknamige horecabedrijf met Dick Lansink (33) een nieuw gezicht én een andere bedrijfsnaam gekregen.

De nieuwe eigenaar is een buitenstaander, maar ook weer niet. Weliswaar geen 'familie van', wél een gemotiveerde Vassenaar met jarenlange ervaring in de horeca. "Vroeger kelnerde ik bijna ieder weekend. Mooi werk om te doen. In het begin bij verschillende bedrijven, later veelal bij gasterij De Smid in Lattrop en zalencentrum Kottink in Geesteren. En hier natuurlijk", vertelt hij. "Ik ben heel dankbaar om dit namens hun voort te zetten."

Laurens en Ceciel Bolscher, de vorige eigenaren, polsten hem al in 2017. Lansink: "Ze wisten zo ongeveer hoe ik werkte en kennelijk paste hen dat. We waren druk bezig met het jubileumfeest, het 22-jarig bestaan, van carnavalsvereniging DKW. Ik werd even apart genomen en kreeg de vraag 'is dit iets voor jou?' eerlijk waar totaal niet verwacht... Tja, dan ga je eens goed nadenken en raak je steeds meer onder de indruk. En dat het een hele eer is om over te nemen, een heus lot uit de loterij."

Toentertijd werkte hij full-time in de logistiek van de Koninklijke Landmacht. Met als standplaats Apeldoorn. Het contract bij Defensie werd na 12,5 jaar opgezegd en samen met zijn vriendin is hij vanuit Borne naar de bedrijfswoning van Het Bolscher, de gloednieuwe naam van het bedrijf, verhuisd. "We hebben het er uiteraard over gehad en vonden het verstandig om zoveel mogelijk hetzelfde te houden, maar wel mijn 'sausje' eroverheen te doen. Je wilt het toch een beetje eigen maken, niet dan? Zo werkt het gewoon."

"Een typisch bruin café is het, inclusief inrichting met donkerhouten stoelen en kleedjes op tafel, en dat moet het blijven. Zo zie je ze tegenwoordig niet meer veel", zegt Lansink glunderend over zijn Vasser pareltje. "De vader van Laurens is er vroeger mee begonnen, toen nog als combinatie van horeca- en bouwonderneming. Een zus van hem en zijn zwager Benno zijn met het aannemersbedrijf (inmiddels Scholte op Reimer geheten) verder gegaan, terwijl de werkplaats uiteindelijk later tot zaaltje voor 125-150 personen omgebouwd is."