Bo Masselink en Nanne Leferink zijn in de prijzen gevallen. Beide kapsters deze vandaag mee aan de Hair Awards, de jaarlijkse kapperswedstrijden van ROC van Twente.
Tussen de 300 en 350 studenten van alle leerjaren van de kappersopleidingen in Almelo en Enschede deden mee. De centrale hal van de schoollocatie Wierdensestraat in Almelo was ingericht als wedstrijdruimte.
In de periode voorafgaand aan deze wedstrijd werd al gewerkt aan ideeën door een zogenaamd moodboard te maken. In het thema 'something old, something new' verzorgden de studenten een totaalplaatje van haar, make-up en kleding, waarbij een combinatie van oude en nieuwe accenten terug moest komen in de haarstijlen.
En het was druk. Ruim 700 bezoekers, bestaande uit familie en vrienden van de deelnemers, zagen dat creativiteit en originaliteit op hoog niveau lagen. Ook het werkveld was ruimschoots aanwezig. De jury bestond uit in totaal twaalf kappers uit het regionale werkveld. In de jurykamer werd, onder leiding van Peter Goldewijk van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), hard gewerkt om de tellingen bij te houden. Het publiek genoot van het creatieve kapperstalent, dat afgewisseld werd met optredens van studenten van de opleiding Muzikant. De Hair Award bood een ongedwongen setting waarin onderwijs, studenten, ouders en het werkveld bij elkaar kwamen.
Eerstejaars BOL-studenten:
Eerstejaars BBL-studenten:
Tweedejaars BOL-studenten:
Tweedejaars BBL-studenten:
Niveau 1, Entreeopleiding
Barbier wedstrijd
De winnaars in de verschillende categorieën ontvingen een mooi prijzenpakket. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Kappersgroothandel Oude Alink te Hengelo, Goldwell Nederland en ROC van Twente.
De derdejaarsstudenten hadden dit jaar een andere taak. Zij ontvingen een grote groep aspirant studenten om ze te informeren over wat de opleiding inhoudt. Op deze manier kregen de leerlingen van het vmbo, die zich al hebben aangemeld om in september met de kappersopleiding te starten, een goed beeld.
Studenten van ROC van Twente zijn 'selfmade'. In hun opleiding bij ROC van Twente leren zij echt een beroep en krijgen ze ruimte om zichzelf te ontwikkelen: o.a. in projecten samen met andere studenten. En ook tijdens lessen of stages. Door het maken van hun eigen werkstukken en praktijkopdrachten ervaren de studenten hoe het voelt om straks echt aan het werk te zijn.